Algemeen

Oei: Vanaf deze week gaan we opvallend meer spinnen zien!

Houd jij – op zijn zachtst gezegd – niet zo van spinnen? Dan hebben we minder leuk nieuws voor je… De tijd van het jaar waarin mannetjesspinnen uit alle hoeken tevoorschijn komen om op zoek te gaan naar vrouwtjesspinnen is namelijk weer aangebroken. Ieee!

Ja je leest het goed… Het is namelijk spinnen paartijd. De mannetjes, die over het algemeen ook nog eens wat groter (en voor veel mensen dus griezeliger) zijn, worden in de herfst uit hun donkere schuilplekken gelokt door de vrouwtjes.

Voor mensen met spinnenangst geen fijne tijd, maar toch hoef je je geen zorgen te maken, spinnen bijten mensen namelijk – over het algemeen – niet. Je moet al heel veel moeite doen om door één van die huisspinnen gebeten te worden”, aldus spinnenexpert Koen Van Keer van Arabel. Wanneer het dan toch zover is, hoef je ook niet in paniek te raken. Want áls ze je al zouden bijten, krijg je hoogstens kortstondig een beetje jeuk.

Maar nogmaals: maak je vooral niet druk, want spinnen komen nooit zomaar naar jou toe. De achtpotige beestjes hebben namelijk een zeer fijn smaakgevoel en vinden mensen helemaal niet lekker smaken.

 

Bron: Nieuwsblad


Gewoon het leukste blad van Nederland