Eten & Drinken

Nederland mist 'echt' contact

WhatsApp en sociale media als Facebook, Instagram en Twitter maken het tegenwoordig makkelijker dan ooit om contact te maken met zowel vrienden als onbekenden. Een like op Instagram heb je binnen enkele seconden gegeven én daar is direct je contactmomentje. Toch blijkt uit onderzoek van Panelwizard dat bijna de helft van de mensen niet weet hoe ze in de ‘echte’ wereld contact kunnen maken met onbekenden, maar dit wél heel graag willen.

Ook met vrienden en familie is het face-to-face contact minder geworden dan voor de periode van overvloed aan social media. Terwijl een heel groot deel van de mensen aangeeft dat ze face-to-face contact juist leuk vinden en hiervoor openstaan.

Wat er dan toch ‘in de weg zit’ van face-to-face contact? Dat is de smartphone. Want hoewel men aangeeft graag met anderen in contact te komen tijdens bijvoorbeeld een ritje met de bus of trein, blijkt dat 84% aan zijn/haar telefoon gekluisterd zit.

Toch kan het heel simpel zijn. Op de vraag hoe mensen een gesprek met een onbekende zouden beginnen antwoordt 78%: ‘Door gewoon Hallo te zeggen!’. Ook populair zijn ‘oogcontact maken en glimlachen’ of ‘een praatje maken over het weer’.

De meerderheid vraagt zich af hoe je bovenstaande nou op een leuke en originele manier aanpakt. Daar komt Mentos een handje helpen! Zij hebben namelijk een limited edtion Mentos-rol ontwikkeld: ‘Say Hello’. In deze rol vind je allerlei grappige en uitdagende contactmogelijkheden zoals bijvoorbeeld: Een selfie maken, een high five geven, samen een liedje zingen of moonwalken. In iedere limited edition rol zitten 14 snoepjes die je kunt delen met wie je maar wilt. Dat wordt snel naar de winkel én op naar een gezellige zomer vol vrolijke contactmomenten! 

En ter ere van deze nieuwe Mentos rol geven wij 3 weken lang 1 goed gevulde Mentos koffer weg en 3x 2 Vue bioscoopkaartjes. Klik hier om mee te doen en kans te maken! 


Gewoon het leukste blad van Nederland