Algemeen

Ontvlooien en ontwormen

"Het was augustus 2014, ik was 10 dagen op vakantie met mijn man Harrie, onze kinderen Gijs (8 jaar) en Maaike (14 jaar) naar de Italiaanse kust. Na die heerlijke zon kwamen we thuis in een enorme vlooienplaag. We snapten er niks van want onze hond Casper had in de tussentijd bij vrienden gelogeerd.

Wat een enorm irritante beesten zeg, die vlooien.
"Wij kwamen net thuis na onze vakantie. Ik was druk want alles moest in de wasmachine, droogtrommel of uitgehangen worden. De kinderen waren, ondanks de ontspannen vakantie, doodop van de terugreis maar wisten zich gelukkig een beetje te vermaken in de tuin. Tijdens het eten vroeg Gijs; “mam, wanneer komt Casper weer terug?”. “Pap gaat hem morgen weer ophalen bij Jorris en Natalie, goed?” antwoordde ik. De volgende dag kwamen de kids allebei bij me, ze hadden jeuk aan hun benen en armen.Na goed kijken, bleken er hele kleine bultjes te zitten. Ik snapte er helemaal niks van. Hoe kan het nou dat allebei mijn kinderen tegelijk last hebben van jeuk en bultjes. Op muggenbulten leken ze niet. Na hard nagedacht te hebben met Harrie kwamen we uiteindelijk niet achter de oorzaak. Daarom heb ik naar de huisarts gebeld. De assistente wist al voldoende. Ik had een hond, kon me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst van die vlooiendruppels had gehaald, kwam terug van vakantie en de kids bultjes met jeuk. Voor haar was er maar één oorzaak: VLOOIEN. Haar advies was helder: ga naar de dierenspeciaalzaak om wat te doen tegen de vlooien en bij de apotheek kon ik wat halen tegen de jeuk voor de kinderen."

Je ziet die vlooien overal,het is verschrikkelijk!
"In eerste instantie leek het eenvoudig. Ik ben naar de dierenspeciaalzaak gegaan, heb daar vlooiendruppels voor Casper gehaald en een spuitbus voor ons huis. De dame van de winkel gaf aan dat ik geduld moest hebben, want een vlooienplaag kon wel een aantal weken tot maanden duren voordat die helemaal voorbij was. Het leek in eerste instantie na drie weken onder controle. Ik had Casper volledig ontwormd en ontvlooid. Toch bleven we regelmatig vlooien zien. Na vier maanden intensief behandelen waren we eindelijk van de vlooien af."

Er was een eenvoudige oplossing.
"Ik ging tussentijds nog enkele keren naar de dierenspeciaalzaak; zij hebben mij echt goed geadviseerd. Zij kunnen als Exil Abonnee servicepartner een abonnement voor mij afsluiten waarmee ik ieder kwartaal een doosje in de brievenbus ontvang met daarin vlo-, teek-,en wormmiddelen precies op maat voor Casper. Dat heb ik gedaan, want een vlooienplaag wil ik echt nooit meer. Vandaag de dag gebruiken wij Exil Abonnee al bijna een jaar en ik zou het iedereen aanbevelen. Door de drukte met de kinderen vergeet ik soms gewoon om Casper de juiste verzorging te geven. Nu gelukkig niet meer, want ik krijg automatisch iedere drie maanden een doosje door de brievenbus met daarin de producten tegen vlooien, teken en wormen speciaal voor Casper. Ook krijg ik een mailtje wanneer ik een pipetje toe moet dienen. Er zit altijd een leuke aanbieding in het doosje van de dierenspeciaalzaak om bijvoorbeeld een speeltje met korting te kunnen kopen. Mijn ervaring met Exil Abonnee is zeer positief. Je geeft je hond en familie de beste bescherming tegen vlooien, teken en wormen. Ook heb je er geen omkijken meer naar!"
Kijk voor meer informatie op www.exil-abonnee.nl


Gewoon het leukste blad van Nederland