Algemeen

Ahhh! Hieróm was Leonardo DiCaprio gisteren in Nederland!

Het regende gisteravond miljoenen in Koninklijk Theater Carré tijdens het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. De opbrengsten van de verkochte loten van het afgelopen jaar werden verdeeld onder de 112 goede doelen. Er waren 2 eregasten aanwezig, waar heel BN'er land flink voor wegzwijmelde: Leonardo DiCaprio en toptennisser Rafael Nadal. 

De 2 heren waren niet zomaar aanwezig. Rafael Nadal is filantroop en was aanwezig namens zijn Rafa Nadal Foundation, een stichting die zich inzet om sociaal achtergestelde kinderen en tieners te helpen mee te doen in de samenleving. Leonardo is naast acteur ook milieuactivist en sprak namens de door hem opgerichte stichting: de Leonardo DiCaprio Foundation.

Leonardo sprak in Carré zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. Hij wil met zijn stichting werken aan een oplossing om het tij te keren en mensen in beweging brengen om dit te realiseren. “Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen.” sprak hij. Na zijn speech werd DiCaprio verrast met een cheque van 900.000 euro voor zijn foundation. Als het gaat om klimaatproblematiek, was voorzitter van de Nationale Postcodeloterij Boudewijn Poelman een meer bevlogen spreker dan internationaal gelouterd acteur Leonardo DiCaprio.

Naast dit goede doel zijn er nog een heleboel andere doelen verrast met een prachtige cheque. Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij is de opbrengst van de Postcode Loterij dit jaar opgelopen tot 715 miljoen euro. En hiermee is er dit jaar een recordbedrag opgehaald voor de goede doelen. De helft van de opbrengsten, ruim 357 miljoen euro werd verdeeld onder de 112 organisaties.


Bas, het wordt wat later vanavond... @leonardodicaprio #goedgeldgala @postcodeloterij

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op

Beeld header: Roy Beusker Fotografie (website) Instagram Leonardo DiCaprio (Facebook)
Gewoon het leukste blad van Nederland