Algemeen

Video
Pup Djuna is gered, red jij ook?

Pup Djuna is gered, red jij ook?

Djuna kwijnde weg in een smerige schuur

Djuna was nog maar een pup toen ze vermagerd en verwaarloosd werd gevonden. Ze zat met haar broertjes en zusjes in een vieze donkere schuur, zonder eten en drinken, tussen de uitwerpselen. De stank was ondraaglijk en de kleintjes waren gescheiden van hun ouders. De pups hadden ontzettende honger. Hun ribben waren duidelijk zichtbaar, ze hadden ingevallen flanken en uitstekende heupbeenderen. Ook zaten er uitwerpselen aan hun poten en vacht geplakt.

Inspecteur Ed: “Met spoed hebben we het hondengezin naar de dierenarts gebracht. Voor de vader van Djuna kwam de hulp te laat. Hij was stervende. En toch, hij kwispelde. Ik ben heel wat gewend, maar dat raakte me."

Gered, op naar een betere toekomst

Toen inspecteur Ed van de Dierenbescherming de hondjes aantrof, nam hij ze mee naar een dierenarts. Weg van de vieze schuur, hopend op er een betere toekomst. Dankzij zijn optreden en dat van politie en overheid zijn de pups uiteindelijk goed terecht gekomen. En Djuna? Zij woont nu bij een lieve familie, samen met een andere herder, waar ze helemaal op haar plek is. Haar slechte start heeft ze definitief achter zich gelaten.

"Dankzij de Dierenbescherming heeft Djuna nu een fijn thuis en is ze uitgegroeid tot een vrolijke hond."


In het afgelopen jaar hebben de inspecteurs van de Dierenbescherming ruim 30.000 dieren gered. De inspecteurs gaan elke dag op pad om de mishandeling en verwaarlozing van dieren te stoppen. Lees meer indrukwekkende inspectiezaken: https://www.dierenbescherming.nl/helponsredden-top6


Gewoon het leukste blad van Nederland