Algemeen

Dit groene energiebedrijf komt met een prachtig initiatief!

7 jaar geleden werd de wereld opgeschrikt door een verschrikkelijke kernramp in Fukushima, Japan. Dit gebeurde als gevolg van een tsunami en een aardbeving waardoor meer dan 100.000 mensen moesten worden geëvacueerd. Na de kernramp bleek een gebied bijna net zo groot als België radioactief besmet te zijn en stroomt er nog elke dag radioactief besmet water de Grote Oceaan in.

Pure Energie, het groenste energiebedrijf van Nederland, brengt deze week een bezoekje aan het getroffen gebied. Ze willen hiermee bijdragen aan de discussie over kernenergie en welke keuzes Nederland moet maken om te verduurzamen. Fukushima is de eerste etappe in een nieuw concept van Pure Energie: De Wake Up Tour!

In Fukushima gaan ze onderzoeken wat de gevolgen zijn van de kernramp. Hoe ingrijpend het is voor de bewoners of er nog steeds radioactief materiaal weglekt en hoe dit kan worden gestopt? De deelnemers van De Wake Up Tour zijn inmiddels veilig aangekomen in Fukushima en zijn gelijk begonnen aan hun zoektocht naar antwoorden. Blijf op de hoogte van De Wake Up Tour via Facebook, Twitter en Instagram. De reis begint op 8 april en eindigt op 14 april 2018.

Bron: Pure-energie.nl | Bron: Istock


Gewoon het leukste blad van Nederland