Algemeen

Bioscoopfilmregiedebuut voor Thomas Acda

Naast acteur, zanger en cabaretier kan Thomas Acda ook bioscoopfilmregisseur aan het rijtje toevoegen. Op 9 november zal de film Oh Baby van Thomas Acda in de bioscopen te zien zijn. Dit is het eerste debuut van Thomas Acda als regisseur van een bioscoopfilm.

De hoofdrollen in deze hilarische komedie worden vertolkt door Hanna van Vliet, Gijs Naber, Liz Snoijink, René Fokker en Eric van Sauers. Acda heeft een uitgesproken mening over de hoofdrolspelers in zijn film. “Hoofdrolspeelster Hanna van Vliet is om smoorverliefd op te worden.” Over Gijs Naber zegt de regisseur: “Zolang hij wil, zal er altijd een rol voor hem zijn weggelegd in mijn films.” Over de rol van Eric Sauers vertelt Acda: “Eric is de gedroomde vriend. Letterlijk. Ik belde hem de volgende dag op en vroeg: ‘Wil je in mijn film? Ik kom er aan’’, reageerde Van Sauers.” De andere acteurs die ook een rol spelen in de nieuwe film van Acda zijn Kasper van Kooten, Sanne Vogel, Tanja Jess en Tina de Bruin.

Oh Baby
Gijs Naber vertolkt de rol van liedjesschrijver Ruben die het leven niet al te serieus neemt en de liefde al helemaal niet. Als hij na de onverwachte dood van een scharrel de vader blijkt te zijn van haar acht maanden oude zoon, staat zijn leven compleet op zijn kop. Zonder enige voorbereiding heeft Ruben van de ene op de andere dag de zorg over baby Oscar. Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, besluit zijn losbollige nieuwe schoonzus Lucy (Hanna van Vliet) dat ook zij voor haar neefje wil zorgen … desnoods met Ruben erbij.


Gewoon het leukste blad van Nederland