Algemeen

Rolstoelrace met Jan Kooijman op de Amsterdamse grachten

In het kader van de landelijke ‘Het zit in MEI Challenge’ van het Prinses Beatrix Spierfonds daagde Rivka Smit haar mede-ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds Jan Kooijman uit voor een rolstoelrace. De twee namen het tegen elkaar op, op één van de Amsterdamse grachten. Benieuwd wie er heeft gewonnen?

De rolstoelrace is een voorproefje van de maand mei waarin zoveel mogelijk aandacht gevraagd wordt voor spierziekten.

‘Het zit in MEI Challenge’
Met de ‘Het zit in MEI Challenge’ roept het Prinses Beatrix Spierfonds heel Nederland op in actie te komen in de maand mei. Iedereen kan een persoonlijke uitdaging aangaan, alleen of samen. Zo gaat de vierjarige Juna 10 km afleggen in haar elektrische rolstoel. Rob fietst de monstertocht van 546 km in Noorwegen voor zijn vrouw Joyce, die de spierziekte FSHD heeft. En Jan Kooijman en Rivka Smit strijden tegen elkaar in een rolstoel. Het fonds wil met de actiemaand laten zien dat spierziektepatiënten niet alleen staan in de strijd tegen hun spierziekte. Samen met het fonds, familie en vrienden worden krachten gebundeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek.

Leven met een spierziekte
Rivka Smit heeft  één van de 600 soorten spierziekten. Ze versloeg de statistieken en is inmiddels 28 jaar. Haar spieren worden steeds dunner en kunnen steeds minder. Ze kan alleen haar handen en onderarmen nog een beetje bewegen, maar gelukkig helpt haar hulphond Frank haar bij een heleboel dingen.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in om alle spierziekten de wereld uit te helpen. Ons belangrijkste middel is wetenschappelijk onderzoek. We financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van kwaliteit van leven van patiënten nu. We kunnen dit alles doen dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.

Ga ook de uitdaging aan en laat zien wat er in jou zit. Ga naar www.hetzitinmei.nl

 


Gewoon het leukste blad van Nederland