Algemeen

Slechte hygiëne babyfles kan leiden tot infecties

Ruim de helft van de (aanstaande) ouders (51%) vindt het goed kunnen reinigen van de babyfles de belangrijkste reden bij de keuze van een babyfles. Dit blijkt uit een onderzoek dat 100%NL Magazine heeft gehouden onder 1.000 ouders en aanstaande ouders.

Slechte hygiëne van de babyfles kan leiden tot infecties bij je baby. Een goed schoongemaakte babyfles is daarom heel belangrijk bij pasgeboren baby’s, want moedermelk is een goede voedingsbodem voor bijvoorbeeld spruw. Spruw komt bij ongeveer 4% van de zuigelingen voor, meestal bij kinderen jonger dan 6 weken. De pijnlijke spruw gaat vaak niet vanzelf over en zorgt ervoor dat je baby niet goed drinkt of veel huilt. Voor de behandeling van spruw raadpleeg je je huisarts.

Vaatwasser bestendig
Goede hygiëne van de babyfles is dus van groot belang bij baby’s. Dit is dan ook de belangrijkste reden bij de keuze van een babyfles, geven ouders aan. Vaak zijn de babyflessen vaatwasser bestendig, maar de melkaanslag is lastig te verwijderen in hoge smalle babyflessen. Het verstandigste is dan ook te kiezen voor een babyfles die bestaat uit diverse onderdelen en die je compleet uit elkaar kunt halen.

Difrax oprichtster en Zakenvrouw van het Jaar, Vivienne van Eijkelenborg, erkent het probleem. ‘Om deze reden hebben wij de Difrax S-fles ontwikkeld. Dit is een van de weinige babyflessen met een afschroefbare bodem. Hierdoor kun je heel gemakkelijk alle melk- en voedingsresten verwijderen uit de gehele fles.’


Gewoon het leukste blad van Nederland