Algemeen

Zo is 'Vaderdag' ontstaan!

Ieder jaar met Vaderdag verrassen wij trouw onze vader met een heerlijk ontbijtje op bed of een mooie tekening. Maar waar komt deze feestdag eigenlijk vandaan?

Vaderdag werd voor het eerst gevierd in 1910, op 19 juni om precies te zijn. De Amerikaanse Sonora Smart Dodd wilde haar vader eren, die zich inzette voor de Amerikaanse Burgeroorlog.

In Nederland vieren wij deze dag al sinds 1937. Eerst heel lang in oktober, maar sinds 1948 vieren wij het ieder jaar op de derde zondag in juni. Waarom het verplaatst is naar een andere maand? Omdat men vond dat Sinterklaas en Kerstmis te snel volgden op vaderdag en mei of juni beter geschikt is. Mei was echter al 'gereserveerd' voor moederdag, dus zodoende werd het maar juni! 

En wat krijgen zij het liefst?

Vrijwel alle vaders (9 van de 10) geven aan geen waarde te hechten aan een gekocht cadeau. Zij willen terug naar vroeger, naar hun jeugd, toen het gebruikelijk was iets te doen met of te maken voor je vader. Er in ieder geval te zijn. Samen; samen genieten, samen bakken en samen eten. Op zoek naar inspiratie hoe je een origineel, overheerlijk, maar gemakkelijk te maken ontbijtje verzorgt voor je vader? Bekijk dan deze recepten van Danerolles eens! 

Bron: Quest en 100%NL Magazine editie 3 | Dit artikel is geschreven in samenwerking met Danerolles. 


Gewoon het leukste blad van Nederland