Algemeen

Waar word jij blij van?

1. Straal blijheid uit

De eerste manier is om blij te zijn en dat ook uit te stralen. Blij zijn is een keuze, die je maakt door jezelf er elke dag aan te herinneren dat je mag genieten en blij mag zijn. Blijf positief!

2. Doe iets wat je leuk vindt

De tweede makkelijke manier om blij te zijn is om elke dag iets te doen wat je leuk vindt. Dit kan zijn er tiptop verzorgd uitzien, of gezellig een kop koffie met een collega drinken.

3. Wordt zelf regisseur

Als derde manier om blij van je werk te worden moet je eens zelf de regie van je persoonlijke ontwikkeling in handen te nemen. Niet je bedrijf, je baas of wie anders ook is verantwoordelijk voor jouw persoonlijke ontwikkeling, nee jijzelf bepaald wat er van jou terechtkomt vandaag. Heerlijk toch!

4. Weet wat er speelt

Weten wat er speelt op je werk is een andere manier om je werk leuker te vinden en daar blij van te worden. Ga zelf actief op pad om die informatie te krijgen die voor jouw functie van belang is. Research en ga een keer zelf op onderzoek uit.

5. Vraag feedback

Actief om feedback vragen is blijmaker nummer vijf. En stap hierbij ook eens uit het vertrouwde kringetje. Vraag eens aan klanten of collega’s wat ze van jou vinden, en doe er je voordeel mee!

6. Beloof alleen wat je waar kunt maken

Beloof alleen datgene wat je ook waar kunt maken is de volgende blijmaker. Beloof je teveel dan maak je jezelf alleen maar zorgen dat je ze niet na kunt komen.

7. Blijf Positief

De zevende blijmaker is positief blijven op je werk. Maak van een mugje geen olifant. De beste remedie hier tegen is blijmaker nummer één: wees blij en straal dat ook uit, dat vindt een zeurpiet niets.

8. Persoonlijke moed oefenen

Oefen persoonlijke moed, de achtste en wellicht merkwaardigste blijmaker. Durf oprecht te zeggen wat je vindt. Train jezelf in het oprecht moedig en eerlijk wezen.

9. Maak vrienden

De negende factor is het maken van vrienden. Een werkomgeving waar vriendschap een belangrijke rol speelt maakt mensen blij. Iedereen vindt het leuk als er oprechte interesse in hem/haar getoond wordt, zelfs collega’s

10. Doe iets nieuws

De laatste blijmaker is om eens iets heel nieuws te doen. Wie weet haal je er een goede eigenschap of gave uit. Wees leergierig en durf nieuwe uitdagingen aan te pakken. 


Gewoon het leukste blad van Nederland