Algemeen

Ogen: feit of fabel?

Hoeveel weet jij van je ogen? Pearle deelt een paar interessante feiten en fabels met je.

‘De mens is het enige levende wezen op aarde waarvan je het oogwit kunt zien.’

Dit is een feit! Je kunt hierdoor bij ons makkelijker zien welke kant we opkijken, bij dieren is dit soms nog best lastig.

‘Je hebt één keer per 5 jaar recht op een vergoeding vanuit je zorgverzekering.’

Fabel! Als je een aanvullende zorgverzekering hebt met een vergoeding voor een bril of lenzen, dan heb je 1 keer per 2 of 3 jaar recht op vergoeding. Het mooie is dat deze vergoeding bij Pearle meteen bij de kassa verrekend wordt waardoor je of helemaal niets, of alleen dat betaalt wat meer is dan Pearle kan declareren voor je. Bekijk hier hoeveel vergoeding jij krijgt vanuit je zorgverzekering.

‘De mens ziet alles ondersteboven.’

Feit! Je kunt hier natuurlijk niks van merken, maar toch is het écht waar! Je ogen krijgen beelden op hun kop én in spiegelbeeld binnen. Pas in de hersenen worden ze weer omgedraaid.

 ‘Ronde glazen staan bij iedereen.’

Dat is een fabel! Als je een bril gaat uitzoeken, dan wordt er naar allerlei aspecten gekeken. Ook wordt hierbij naar je gezichtsvorm gekeken. Bij een rond gezicht staan andere monturen mooi dan bij een hoekig gezicht. Uiteraard is er altijd een deskundige bij Pearle aanwezig die je hierbij kan adviseren.

Wil je de nieuwste collectie brillen bekijken of meer weten over de goede acties van Pearle? Ga dan snel naar www.pearle.nl. Hier vind je ook een winkel bij jou in de buurt.


Gewoon het leukste blad van Nederland