Algemeen

Zo kom jij als beste koopjesjager uit de bus deze Koningsdag!

Koningsdag is toch wel een van de leukste feestdagen van het jaar voor ons Nederlanders. Niet alleen omdat onze koning zijn verjaardag viert, maar natuurlijk ook om gezelligheid, de feestjes en de vrijmarkten vol snuisterijen. Ben jij van plan om goedkoop leuke dingen op de kop te tikken? Dan hebben wij een paar goede tips voor je!

Tip 1. Trek niet je mooiste outfit aan

Natuurlijk wil je op Koningsdag je leukste oranje outfit uit de kast trekken, maar als je koopjes gaat jagen kun je beter in je joggingbroek de deur uit gaan. Als verkopers namelijk vinden dat je er rijk uitziet, vragen ze veel meer voor die mooie lamp dan wanneer je minder te besteden hebt.

Tip 2. Zet je wekker!

Als je pas om 10 uur naar de vrijmarkt gaat, is de kans groot dat alle leuke spulletjes al weg zijn! Bovendien vermijd je zo grote mensenmassa’s. Zorg er dus voor dat je er heel vroeg bij bent.

Tip 3. Wees niet té enthousiast

Zie jij iets wat je supergraag zou willen hebben, laat dit dan zeker niet blijken aan de handelaar! Op deze manier willen ze namelijk alleen nog maar meer geld voor het product. Blijf dus rustig, toon interesse in het product en stel een paar vragen.

Tip 4. Onderhandel

Ga niet gelijk akkoord met de eerste de beste prijs die wordt gevraagd voor een product. Afdingen kan namelijk nooit kwaad: wie niet waagt, wie niet wint! Maar blijf ten alle tijden vriendelijk.

Tip 5. Haast je niet

Haastige spoed is zelden goed! Als je er zowat langs rent, zie je al snel mooie spulletjes over het hoofd.

Bron: Metro.nl | Beeld: Istock

Gewoon het leukste blad van Nederland