100%NL Magazine Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens verslaapt zich voor bijzondere muntslag ALS

Zondag 28 maart werd in alle vroegte de eerste ALS-munt geslagen door Beau van Erven Dorens en Astrid Wagner, wiens broer overleed aan ALS, in de Grote Kerk in Dordrecht. Vroeg was het zeker, want toen iedereen om 8.30 uur al klaar stond, ging bij Beau pas de wekker!

De presentator had door het ingaan van de zomertijd door zijn wekker heen geslapen. De munt, die hij een uur later dan gepland samen met Astrid heeft geslagen, is een bijzondere samenwerking tussen Stichting ALS Nederland en de Koninklijke Nederlandse munt. Samen brachten ze een unieke ALS-munt uit die volledig aansluit bij het nieuwe motto van de Stichting ‘Geen tijd te verliezen’. Het verspringen van de wijzer in de munt laat zien dat de tijd doortikt. Want mensen die de diagnose ALS krijgen, raken ál hun tijd kwijt.

Collectors item

Over een collectors item mag ook zeker gesproken worden. Van de munt zijn namelijk maar 5.000 stuks geslagen. Je bemachtigt deze unieke munt voor maar € 12,50.

Inzet van Beau

Beau heeft zich al vaker ingezet voor Stichting ALS Nederland. Zo heeft hij al meerdere mensen met ALS ontmoet en dus met eigen ogen de impact van de ziekte gezien. Hij draagt de Stichting dan ook een warm hart toe.

Astrid verloor haar broer aan ALS

Astrid Wagner is een nabestaande van iemand die is overleden aan deze dodelijke ziekte. Ze kreeg een paar jaar geleden een enorme klap toen haar broer Oscar te horen kreeg dat hij ALS had. Nu zet ze zich in voor Stichting ALS Nederland en doet ze een oproep aan iedereen om onderzoek naar ALS te steunen. We hebben geen tijd te verliezen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting ALS Nederland. Bron: Telegraaf | Beeld: ANP