100%NL Magazine Monique Smit
Zie ook:
Delen

Binnenkijken bij Monique Smit: ‘Het moet niet te showroomachtig zijn’

Wat Jan Smit, Nick & Simon, de 3J's, Jan Keizer en Monique Smit allemaal gemeen hebben? Ze wonen allemaal in het pittoreske dorpje Volendam. Wij namen een kijkje in het waanzinnige huis van Monique Smit!

Zangeres en presentatrice Monique Smit is gek op alles wat met wonen te maken heeft. Uren struint zij Pinterest af op zoek naar ideeën. Regelmatig gaat de hele inrichting op de schop. Een tweede haard in de woonkamer vindt ze overdreven. Maar de droom van een mooi tuinhuis, staat nog!

Huis

‘Wij wonen in een twee-onder-een-kap huis van ongeveer twintig jaar oud, aan het water in het nieuwe gedeelte van Volendam. Ik woonde eerst in het oude centrum, in een oud Volendams huisje wat ik helemaal zelf opgeknapt heb. Superleuk! Maar daar groeiden wij uit met het gezin. Eén kindje, dat ging nog wel, maar met een tweede werd het te klein. Nou ja, voor ons, vroeger woonden ze daar met zijn tienen.’

Stijl

‘Ik ga met de stijl van het moment mee. Ik switch nogal graag. Om de zoveel jaar verander ik van inrichting. Nu is dat die Eric Kusters stijl. Dat maak ik wel gezellig, het moet niet te showroom-achtig zijn. Ik hou van gezelligheid en er lopen ook nog twee kinderen rond. Dit najaar krijgen we veel nieuwe meubels en ga ik toch weer voor een ander stijltje. Meer lichte kleuren, in plaats van donker. Nu is vrijwel alles donker, ook de kozijnen en deuren. Ik heb weer gekozen voor stalen deuren, maar nu niet zwart maar bronskleurig. Ik kan een hele avond pinteresten, lekker alles uitzoeken, ideeën opdoen. Ik hou er van.’

Trends

‘Ik ben erg van de trends, maar niet van de groene vingers. Ik hou van bloemen, maar ook dan heb ik liever zijden bloemen. Het behang wat je nu veel ziet, vind ik heel leuk. Als je een rustige wand hebt en dan zo’n gekke print erop. Voor mij is niks te gek. Ik ben alleen niet van rood. Daarin zou ik nooit meegaan.’

Drie inspirerende woonwinkels in Volendam

Wist je dat veel toeristen niet alleen voor de haven, de klederdracht of lekkere haring naar Volendam afreizen? Wat veel mensen (nog) niet weten is dat Volendam een prachtige woonboulevard heeft. Met drie grote woonwinkels heeft de Woonboulevard Volendam maar liefst 30.000 m² woonplezier! Dus ben jij op zoek naar een nieuwe inrichting voor je woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer? Kom dan naar Woonboulevard Volendam.

Woonboulevard Volendam bestaat uit drie grote woonwinkels:

  • Carré Wonen & Slapen; al meer dan 50 jaar een begrip in Volendam en omstreken. Met een team van 35 enthousiaste vakspecialisten slaag je gegarandeerd voor een nieuw interieur in deze sfeervolle woonzaak.
  • Tase Wonen & Slapen; toeval of niet, ook Tase Wonen & Slapen vind je al meer dan 50 jaar in Volendam. In de showroom van Tase Wonen & Slapen worden in diverse stijlstudio’s een groot aantal woonstijlen gepresenteerd. Zo is er voor ieder wat wils!
  • Wooncentrum Veerman; Bij Wooncentrum Veerman staan maatwerk, persoonlijke aandacht en volledige ontzorging centraal. Het is daarom niet gek dat deze interieurzaak inmiddels al meer dan 100 jaar bestaat.
100%NL Magazine Woonboulevard

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Woonboulevard Volendam

Delen

Meer over Monique Smit

LEZEN: Voorlopig afscheid voor Monique Smit
LEZEN: Voorlopig afscheid voor Monique Smit
ZIEN: De állermooiste vakantiekiekjes van Monique Smit en haar gezin
ZIEN: De állermooiste vakantiekiekjes van Monique Smit en haar gezin
Lees alle artikelen over Monique Smit