OELALA: BN’ers gaan uit de kleren voor een goed doel!
Zie ook:
Delen

OELALA: BN’ers gaan uit de kleren voor een goed doel!

Nee, het is niet voor media-aandacht en ook niet voor een serie Instagramfoto’s. Het is een protestactie tegen overbevissing. De bekende Nederlanders lieten zich fotograferen met een hele vis voor hun lichaam.

Inge de Bruijn, Dave Roelvink, Sophie Hilbrand, Isa Hoes, Vivienne van Assem, Monic Hendrickx, Pip Pellens, Thekla Reuten, Tanja Jess, Kay Greidanus en Koen Hansen protesteren met een serie naaktfoto’s tegen overbevissing. Sophie Hilbrand: ‘Ik vind het belangrijk om erbij stil te staan dat de zee niet onuitputtelijk is en dat we niet alleen naar de vis moeten kijken als consument of soms misschien door een duikbril. Maar als hele mooie wezentjes waar we respect voor moeten hebben.”

Niet alleen de BN’ers, maar ook bedrijven doen hun best! Chefkok Soenil Bahadoer vertelt dat hij vroeger alleen de ‘luxe’ vissoorten gebruikte in zijn restaurant. “Omdat ik dacht dat het zo hoorde in een sterrenzaak.” Soenil vreesde dat gasten weg zouden blijven als hij geen ‘luxe’ vissoorten zou gebruiken. Uiteindelijk is hij toch overgestapt op vissen die als bijvangst aan wal zijn gebracht. “Ik was verrast wat ik er allemaal mee kon.”

Naast dat de bekende Nederlanders zich hebben blootgesteld doen ze ook nog een oproep om een petitie te ondertekenen waarin ministers aan hun eerdere toezegging worden herinnerd.

https://www.instagram.com/p/B5W_ZzvD4ga/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Foto: Mike van den Toorn

Bron: Telegraaf | Beeld: Mike van den Toorn

Delen

Meer over Dave Roelvink

VIDEO: Dave Roelvink onherkenbaar na 'carrièreswitch'
VIDEO: Dave Roelvink onherkenbaar na ‘carrièreswitch’
Dave Roelvink deelt te schattig gesprek met zijn zoon 'Beste maatjes'
Dave Roelvink deelt te schattig gesprek met zijn zoon ‘Beste maatjes’
Lees alle artikelen over Dave Roelvink