BN'ers

De wending van Viola Holt

Haar CV is zo dik als een telefoongids, omdat ze altijd op zoek is naar een nieuwe missie waar ze zich vervolgens voor meer dan honderd procent inzet. Presentatrice, Reiki-Master of nanny: Viola Holt (66) draait haar hand er niet voor om.

Met een beroemde sportverslaggever als vader en een moeder die in haar jongere jaren mannequin is, is niemand verbaasd dat Viola Holt uiteindelijk ook een heel bekend tv-gezicht wordt. “Mijn moeder was een Haagse lady, een op-en-top gastvrouw die al haar handschoenen in plastic bewaarde en elke maandag haar meubels in de was deed. Mijn vader was een echte sportman, met wie ik elke zondag meeging naar de voetbalwedstrijden waarvan hij live verslag deed. We woonden in een groot, chique herenhuis waar ik een heerlijke en zorgeloze tijd beleefde. Paardrijden, tennissen, klassiek ballet, pianoles: ik mocht alles. Sport en cultuur was belangrijk bij ons thuis. Ze namen me overal mee naartoe: van voorstellingen in Theater Diligentia tot aan Toon Hermans die in het Kurhaus optrad. Op vakantie gaan deden mijn ouders gescheiden. Het ene jaar dronk ik dan champagne met mijn moeder en gingen we op stap om tot in de late uurtjes te dansen. Het andere jaar ging ik op reis met mijn vader, die van sportieve vakanties hield waarin we het zeker niet te laat maakten. Les extrêmes se touchent, is een Franse uitdrukking die de relatie van mijn ouders heel mooi samenvat. Twee uitersten die ook veel raakvlakken hadden. Overigens moet ik wel eerlijk bekennen dat ik tijdens de vakanties met mijn vader ’s nachts dikwijls uit het raam klom, omdat er buiten een knappe jongen in een sportauto op me stond te wachten…”

‘Ik hoefde nooit te solliciteren’

Al op haar zeventiende gaat Viola aan de slag als omroepster, maar gaat een heel verhaal aan vooraf, zo benadrukt ze. “Ik was een melancholiek meisje. Dat heb ik nou eenmaal, dat zit in me. Ik luisterde naar hoorspelen en klassieke muziek en las boeken van Anna Karenina. Best vreemd voor een meisje van dertien. Op de lagere school stond bij elk rapport ‘te veel fantasie’ als commentaar. Ik dacht al op jonge leeftijd na over het maken van...''

Lees het hele interview in de januari/februari editie van 100%NL Magazine!


Gewoon het leukste blad van Nederland