BN'ers

Dirk Kuyt geëeerd met bijzondere foto-tentoonstelling over zijn carrière

Gisteren vond de onthulling plaats van de foto-expositie, waarin de carrière van ex-topvoetballer Dirk Kuyt centraal staat. Het bleek echter niet zomáár een tentoonstelling, maar eentje gemaakt door wel heel bijzondere fotografen! 

Niemand van de genodigden wist dat de 19 foto's die tentoongesteld waren gemaakt waren met een smartphone door jongeren met een beperking. Dirk Kuyt vertelt: “Ik ben ontzettend trots op diegenen die de foto’s gemaakt hebben. Zij hebben me ook nu weer op een positieve manier verrast. Het is mooi om aan de wereld te laten zien dat heel veel dingen mogelijk zijn. En, dat als je echt iets wilt, je het kunt bereiken, dus ook het maken van waanzinnige foto’s met een smartphonecamera”. “Deze fotoserie laat zien dat deze jongeren tot heel veel in staat zijn.” Bekijk hieronder het videoverslag:

 

 

De foto's zijn de afgelopen maanden genomen op diverse locaties die voor oud-voetballer Kuyt belangrijk waren in zijn loopbaan. Zeger Reyers (17 jaar), Ramon Selier (12 jaar) en Daan IJzerman (11 jaar), verbonden aan de Dirk Kuyt Foundation, bleken de makers van de unieke beelden. Zij legden, samen met smartphone fotograaf ‘Groovy Pat’, de voormalig Oranje-international vast in ‘zijn’ Katwijk, de Rotterdamse Kuip en De Galgenwaard, het stadion van Kuyts eerste profclub FC Utrecht. De foto's zien eruit alsof ze door gerenommeerde fotografen zijn gemaakt en laten zien hoe creatief deze jongeren zijn! 

De foto's van de jongeren werden geveild en deze hebben in totaal maar liefst € 15.750 opgeleverd voor de Dirk Kuyt Foundation, de stichting die sportevenementen voor mensen met een beperking organiseert en steunt. “Een prachtig bedrag, waarmee we nóg meer mensen met een beperking kunnen laten ervaren hoe leuk het is om te sporten,” aldus Sjaak Troost, directeur van de Dirk Kuyt Foundation.

 

Bron: Dirk Kuyt Foundation | Beeldbron: Zeger Reyers, Ramon Selier, Daan IJzerman


Gewoon het leukste blad van Nederland