BN'ers

Finalisten 100% NL Awards 2016 bekend

Ze zijn bekend: de finalisten voor de 100% NL Awards 2016, dé publieksprijs voor de muziek van Nederland. Deze artiesten gaan de strijd met elkaar aan om tijdens de awardshow op 7 februari 2017 een felbegeerde 100% NL Award mee naar huis te nemen. Luisteraars van 100% NL hebben de afgelopen weken massaal gestemd op hun favoriete Nederlandse artiesten.

In alfabetische volgorde zijn dit alle finalisten die kans maken op een 100% NL Award:

Zanger van het Jaar
Dotan
Douwe Bob
Guus Meeuwis
Marco Borsato
Nick & Simon

Zangeres van het Jaar
Anouk
Ilse DeLange
Julia Zahra
Miss Montreal
O’G3NE

Band van het Jaar
3JS
BLØF
Kensington
Racoon
The Common Linnets

Album van het Jaar
André Hazes Jr. – Leef
Jan Smit – 20
Miss Montreal – Don’t Wake Me Up
Nielson – Weet Je Wat Het Is
O’G3NE – We Got This

Hit van het Jaar
Ali B – Ik Huil Alleen Bij Jou ft. Diggy Dex
Fais ft. Afrojack – Hey
Kensington – Do I Ever
Marco Borsato & Matt Simons – Breng Me Naar Het Water
Sam Feldt x Lucas & Steve ft. Wulf – Summer On You

Doorbraak van het Jaar
Janieck
Maan
Sam Feldt

Luisteraars kunnen hun favorieten naar de overwinning stemmen op de website van 100% NL. Dit kan tot en met vrijdag 3 februari.  

Naast deze 6 categorieën wordt er ook een 100% NL Award uitgereikt voor het Muziekmoment van het Jaar. Deze award is in het leven geroepen voor het beste live muziekmoment dat het afgelopen jaar het meest is bijgebleven bij het publiek. Aanstaande maandag 9 januari 2017 zal de winnaar van deze Award bekend worden gemaakt.

Tickets
De 100% NL Awards 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door Fleurop en zullen op dinsdag 7 februari 2017 aan de winnaars worden uitgereikt tijdens een feestelijke awardshow in A9Studios in Uitgeest.
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de 100% NL Awards met optredens van O’G3NE, Nick & Simon, Diggy Dex en een set van dj/producer Sam Feldt. Kaarten kosten € 15,- excl. servicekosten en zijn te koop via www.100p.nl.

 


Gewoon het leukste blad van Nederland