BN'ers

HOERA Doutzen Kroes blaast vandaag 33 kaarsjes uit! Dít wist je nog niet over haar!

De Nederlandse Doutzen Kroes behoort al jaren tot de grootste topmodellen ter wereld. De inmiddels 33-jarige Friese schone heeft een prachtig gezinnetje, een succesvolle carrière als model en heeft zelfs in een paar films gespeeld! Daarnaast heeft Doutzen een eigen collectie bij Hunkemoller en is ze het gezicht van de nieuwe kledinglijn Fifth House van Nikkie Plessen! Het succes van Doutzen lijkt wel niet te stoppen! Maar waar begon haar succes eigenlijk?

Is de glamour die bij deze wereld hoort de reden waarom je ooit uit Friesland vertrokken bent?

“Toen ik jong was, was ik daar nog helemaal niet mee bezig. Ik wist niets van modellenwerk of glamour. Ik las ook helemaal geen modetijdschriften! Mijn echte ambitie was om de wereld over te reizen, verschillende landen en steden te bezoeken en nieuwe culturen te ontdekken. Modellenwerk was mijn kans om geld te verdienen en naar een grote stad als New York te verhuizen.”

Was die overgang niet erg groot?

“Het was in het begin van mijn carrière zeker niet makkelijk. Ik had niet veel klussen en vond het leven in New York niet zo leuk als ik gehoopt had. Ik voelde me alleen en heb zelfs met de gedachte gespeeld om terug naar huis te gaan. Ik ben blij dat mijn zelfdiscipline en doorzettingsvermogen zo groot zijn dat ik hard ben blijven werken en ben blijven geloven dat het zou gaan lukken.”

Wat zie je zelf als jouw echte doorbraak?

“Eerst stond ik op de cover van de Franse Elle. Daarna fotografeerde Steven Meisel mij voor Vogue Italië.  Dat was dé doorbraak. Toen kreeg ik ineens de ene opdracht na de andere. Eigenlijk heel vermoeiend, haha. Ik reisde de hele wereld over en aan dat leven heb ik best even moeten wennen. Maar nu ben ik heel erg gelukkig dat ik mijn gezin kan combineren met mijn werk.

Wie was jouw grote voorbeeld?

“Heidi Klum heb ik altijd enorm bewonderd. Een goede moeder die keihard werkt en ook zakelijk heel succesvol is. Ik heb ooit met haar mogen werken en ze is echt een bijzondere vrouw.”

Hoe heeft het moederschap jou veranderd?

“Mijn kinderen zijn zo’n mooi deel van mijn leven. Ze geven me zo verschrikkelijk veel voldoening. Door hen voel ik me gelukkiger als vrouw en haal ik ook meer voldoening uit mijn werk.”

Heb jij ooit de behoefte gehad om bij jouw man Sunnery James achter de draaitafel te springen tijdens een van zijn concerten?

“Nee! Om dj te kunnen zijn heb je namelijk een enorme dosis talent, gevoel voor ritme en perfecte timing nodig. Natuurlijk ga ik naar zijn shows, maar het dichtst bij dj’en kom ik als ik thuis mijn koptelefoon opzet en wat plaatjes draai. En geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om dat voor een publiek te doen!”

Hoe blijf jij ook na twee kinderen in de topvorm die je hebt?

“Door gezond en vers te eten en heel veel water te drinken. Ik ben nooit extreem gaan diëten. Ik hou ervan om een vrouwelijk lijf te hebben, met heupen en vormen. Er ligt te veel druk op jonge vrouwen om te voldoen aan het een of andere ideaal. Ik heb me altijd goed gevoeld door gezond te eten en regelmatig te bewegen. En dat doe ik niet voor mijn uiterlijk, maar gewoon om me beter te voelen!”

Tekst: Hub Foto's BrunoPress, Hollandse Hoogte


Gewoon het leukste blad van Nederland