BN'ers

Bn'ers zetten zich in voor het goede doel

Vandaag is de nationale actiedag van Giro555 om de hongersnood in Afrika te bestrijden. Tout bekend Nederland steekt ook de handen uit de mouwen.

Het geld gaat naar de slachtoffers van de hongerramp in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Hier zitten 20 miljoen mensen met een tekort aan eten en dan is het natuurlijk heel mooi dat Nederland op deze dag een handje kan helpen.

Radio 2-dj Gerard Ekdom, Lianne Ploumen (de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) Farah Karimi, (expolitica GroenLinks lid van de Tweede Kamer) en Wieger ter Braak (10-jarig jongetje die met zijn hockeyteam geld inzamelde) trappen samen de actiedag Giro 555 af met een druk op de rode knop op. Radio 2 zendt live uit vanuit de studio, waar artiesten als Typhoon en Bløf optreden.

Bekende Nederlanders zetten zich volledig in op deze dag. Irene Moors en Paul de Leeuw zitten klaar in het belpanel om al jouw vragen over Giro 555 te beantwoorden en donaties aan te nemen. Rapper Boef heeft een Habiba Challenge opgezet die geleid heeft tot een Giro 555 actie. Ook Jan Slagter, Margot Ribberink, Hadewych Minis en verschillende YouTubers helpen mee door te posten, te delen en telefoontjes te plegen. Art Rooijakkers is het gezicht van Giro 555 en zal vandaag alle radiozenders langsgaan. Vanavond wordt bij Pauw de totale opbrengst bekend gemaakt.


Gewoon het leukste blad van Nederland