BN'ers

INTERVIEW: Lies Visschedijk "Tjeezus Soof, ik wou dat ik jouw problemen had"

Na twee films waarin we konden genieten van het wel en wee in het rommelige (liefdes)leven van Soof, is vanaf vandaag de tiendelige serie te zien, die verder gaat waar de tweede film eindigt. Lies Visschedijk: 'Ook ik wilde gewoon weten hoe het verder ging'. 

Spannend

"Een tweede deel maken van een film die goed is ontvangen is al heel eng, maar dat had ik al eens eerder gedaan met Gooische Vrouwen en dat heeft toen ook niet slecht uitgepakt. Voorwaarde is dat je een goede apstok hebt waar je het verhaal aan kunt ophangen. In dit geval is het dat Kasper en Soof uit elkaar gaan. Dat vond ik zo erg dat ik dacht: ja tjeezus, ik wil weten hoe dat afloopt, hoe die mensen daarmee omgaan. De serie gaat erover hoe je het regelt als je gescheiden bent en samen een gezin hebt. Hoe hou je nog heel veel van elkaar, maar laat je elkaar ook vrij en gun je elkaar een eigen leven? Hoe voed je samen je kinderen op? Hoe word je gelukkig en kun je de ander het geluk gunnen? Ook in de vorm van nieuwe liefdes..."

Herkenbaar

"Precies ja, haha. Want dat gaat niet altijd vanzelf. Half Nederland zit in een vergelijkbare situatie, ik hoop dat heel veel mensen erdoor geroerd zullen zijn, at ze moeten lachen en zichzelf erin herkennen. Daar heb ik in ieder geval alles voor gegeven."

Parallellen 

"Soof heeft best makkelijke kinderen, ik worstel zelf wat meer en ik voed ze alleen op, dus dat is toch een andere situatie. Ik denk ook weleens: tjeezus Soof, ik wou dat ik jouw problemen had. Dat je het alleen moet doen maakt alles anders. Je krijgt ook alle liefde en intimiteit, dus die is ook 7x zo groot. Maar oko het schuldgevoel, de angsten en het verantwoordelijkheidsgevoel zijn 7x zo groot."


Gewoon het leukste blad van Nederland