BN'ers

Jeroen van Koningsbrugge naar LA

Jeroen van Koningsbrugge heeft een groot kruis in zijn agenda gezet en is met zijn gezin een half jaar op sabbatical naar Los Angeles. ‘Een beetje surfen en van alles met de kinderen doen’

“We wilden al heel lang een keer voor langere tijd weg met het gezin, zonder afleiding en lekker quality time. Maar ja, dat kun je bedenken, maar dan moet je het ook wel echt doen. Twee jaar geleden hebben we letterlijk een kruis in de agenda gezet en daar zijn we nu twee jaar naar toe aan het leven. Mijn kinderen hebben bijna nog meer zin dan wij. Die kunnen echt niet wachten! Het was een gezamenlijk plan.

Het idee is vooral te gaan genieten, dat is het hoofdwoord. Ik ga een beetje surfen en van alles lekker met de kinderen doen. Zij gaan daar wel gewoon naar school, en dan is ons grote probleem van de dag: waar gaan we lunchen? Dat dat het enige probleem is… dat lijkt me wel effe erg lekker. Ik verheug me het meeste op de rust en het niets hoeven. Nou staat het in mijn hoofd nooit stil, ik blijf toch wel dingen verzinnen en opschrijven en bedenken. Maar het feit dat er nu niet staat ‘18 januari moet je dit’ en ‘22 januari moet je daar zijn’, dat mijn agenda letterlijk leeg is, is wel heel fijn. Als ik iets zou willen doen kan dat, maar ik hoef even helemaal niets. Ik heb nu net de opnamen afgerond van Bijdehandjes, trouwens ook een droom om te doen. In vier weken tijd heb ik zo’n 70 kinderen gesproken, soms wel 12 tot 15 op een dag. Interviews, gesprekken met hun toekomstige ik, met een leugendetector, echt hilarisch. Het leukste vind ik vooral de ontroering en de eindeloze fantasie van kinderen. Daar ga ik helemaal in mee. Ik ben zelf ook een kind, ik zit echt op hun level. Wat ik ga doen als ik terugkom uit Los Angeles...?

Benieuwd naar de rest van het interview met Jeroen? Haal dan snel de maart/april editie van 100%NL Magazine in huis en blader naar pagina 40.


Gewoon het leukste blad van Nederland