100%NL Magazine Kim Kotter
Zie ook:
Delen

Kim Kötter deelt prachtig intiem verhaal over bevalling

Kim Kötter is onlangs bevallen van haar zoontje Youp en op Instagram deelde zij prachtige foto's van haar bevalling én een prachtig en intiem verhaal over hoe de bevalling verliep.

Kim Kötter en Jaap Reesema zijn voor de 2e keer ouders geworden van een zoon. Al eerder kregen zij zoon Muck. Op Instagram deelde Kim eerder al allerlei prachtige foto’s van hun kersverse zoon, maar gisteren plaatste zij het volgende prachtige verhaal:

“Goede Vrijdag/zaterdagnacht: Bijna een week geleden begonnen de weeën. Maar niet voordat we lekker met z’n 3-tjes uit eten waren geweest, ik lekker met Muck op de nek door de stad liep te hobbelen en ik nog even met wat gerommel in de buik de was zat te doen. Toen ik tegen 0.00u toch een beetje het gevoel had dat er echt regelmaat in zat. Heb ik mijn haren zitten krullen. Telkens als er een wee kwam opzetten legde ik mijn krultang even neer. Jaap appte om 0.15u de verloskundige of dit misschien het begin zou kunnen zijn. Zij kwam toch, evenals mijn bevallingscoach @fijnzwanger. Mijn schoonmoeder werd gebeld om op Muck te passen. Zij zou hier slapen. Zodat wij zouden kunnen vertrekken naar het ziekenhuis. Maar de weeën opvangen dat ging zo lekker thuis. Kaarsjes aan. Muziek aan. Geen andere mensen om ons heen, dan dit groepje mensen. Na de vorige bevalling, die extreem medisch was, was dit begin al om in te lijsten. Waarom niet thuis blijven? Alles zag er goed uit. Jaap & ik keken elkaar aan en als een team zeiden we volmondig ja. Sabine & Jaap haalden het bad uit de auto. Begonnen te pompen en water te halen. Ondertussen belden we @lisettelubbersphotography maar zij zat bij een bevalling in Purmerend. Ze kon om half 3 daar weg. Terwijl ze binnen kwam om 3u braken mijn vliezen en toen ging ik van 3 naar 6 cm ontsluiting. Onze kraamhulp Ina werd met spoed gebeld. Ik werd direct het bad in geholpen. Wat een ervaring. Ik ben Sabine & Marieke enorm dankbaar dat zij een badbevalling gestimuleerd hebben. Het was heel spannend.. het was heftig. Je doet het alleen. Maar ook als team. Het gaat zoveel soepeler. Alle koppies om het bad. Maar met name Jaap & ik samen. Het ultieme samenzijn.. het opvangen van hele snelle weeën. De vrouw moet het doen, maar dat kan alleen als je jezelf helemaal kunt focussen en het vertrouwen krijgt van je man. Je wilt hem supertrots laten zijn. Alles voor je kind. 1,5u later mocht ik persen. 3 minuten.. Terwijl de baby zijn handje tegen zijn hoofd aanhield. De verloskundige moest met spoed handelen. Je krijgt een immense oerkracht. En toen was hij daar. Onze 2e zoon.. zelf mocht ik hem pakken. Om voor altijd bij me te houden..”

https://www.instagram.com/p/BhPhYzgDSOf/?utm_source=ig_embed

Beeldbron: Nico Kroon

Delen

Meer over Kim Kötter

Geweldig babynieuws voor Kim Kötter: 'Je bent zooo welkom!'
Geweldig babynieuws voor Kim Kötter: ‘Je bent zooo welkom!’
Kim Kötter trots en blij: 'Het is een drieling. Kunnen niet wachten!'
Kim Kötter trots en blij: ‘Het is een drieling. Kunnen niet wachten!’
Lees alle artikelen over Kim Kötter