Nieuwe editie

Koos interviewt O’G3NE

Nederland maakt kennis met de zusjes Lisa, Amy en Shelley als ze in 2007 meedoen aan het Junior Songfestival. Twee jaar geleden zien we ze terug als het trio O’G3NE bij The Voice Of Holland. Wat ze natuurlijk winnen! Nu is er een nieuw album: goede reden om Koos op de meiden af te sturen.

Niets lijkt een glansrijke carrière nog in de weg te staan. Onlangs zongen ze de sterren van de hemel in De Beste Zangers Van Nederland en er gaan zelfs geruchten dat ze ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kiev. Tijd voor een goed gesprek met de zusjes die wat mij betreft op weg zijn naar een grote internationale carrière! Als ik het café binnenkom, zijn ze al gezellig met elkaar aan het praten. Amy helpt Shelly met haar haar en Lisa geeft daarin wat advies. Dit zijn duidelijk niet alleen zusjes, maar ook vriendinnen. Als iedereen in de make-up is geweest en we beginnen met de fotoshoot in het oer-Hollandse Delft, blijkt vrijwel meteen: O’G3NE is wereldberoemd in Nederland. Om de paar meter vraagt iemand om een foto. Jong, oud, man, vrouw. Iedereen lijkt van O’G3NE te houden.

Hoe gaan jullie met die populariteit om?

Amy: “We moeten er altijd wel om lachen. En het is een erkenning voor wat we doen. We vinden het alleen maar mooi om te zien dat mensen dat blijkbaar leuk vinden. Er is ook niemand die ons lastig valt. Ze vragen het altijd netjes en iedereen is altijd heel lief.” 

Shelley: “Het gebeurt vooral als we met z’n drieën op stap gaan. We vinden het nooit erg, maar we hebben er alleen niet altijd tijd voor. En we willen wel graag voor iedereen de tijd nemen.” 

Lisa: “Als we met z’n drieën gaan shoppen en we staan bijvoorbeeld lingerie te passen… Dat je een vrouw hoort zeggen: ‘Weet je wie hier in zit!’ Dan is het natuurlijk een beetje ongemakkelijk.” 

Is dit waar jullie als kleine meisjes van droomden?

Amy: “We hebben alle drie nooit gedacht: we gaan zingen of beroemd worden. Beroemd worden is ook geen vak. Het hoort erbij als je het goed doet. Het is echt uit passie ontstaan.”

Waar komt die muzikaliteit vandaan?

Lisa: “Toen we drie waren, zongen we al alle commercials na van tv, maar niet eens met z’n drieën. Gewoon los van elkaar. Onze ouders zijn heel muzikaal.” 

Amy: “Wij dachten als kind dat het normaal was dat iedereen zong thuis.” 

Shelley: “We zijn echt met muziek opgegroeid. Onze vader had een band en onze moeder was danseres bij die band. Thuis zongen we met z’n allen rond de vleugel. Opa en oma deden ook gewoon mee.” 


Koos heeft de meiden nog veel meer vragen voorgelegd! Lees het hele interview in de nieuwste editie.


Gewoon het leukste blad van Nederland