BN'ers

Koos interviewt Bridget Maasland

Tot voor kort waren ze collega’s bij Shownieuws, maar ook privé weten Bridget en Koos elkaar te vinden – liefst met een wijntje erbij. Dus zet die twee bij elkaar in het College Hotel en je weet zeker dat er kilometers opnametape valt uit te werken. Was het gezellig, beste allebei? Zeg maar ja.

''Bridget en ik kennen elkaar al ruim 10 jaar. De eerste keer dat ik haar interviewde voor Shownieuws was voor haar BNN-programma Lijst 0, wat ze maakte met Katja Schuurman. De laatste vier jaar heb ik haar ook persoonlijk leren kennen bij Shownieuws en zijn we meer dan collega’s. We komen bij elkaar over de vloer, drinken dan liters wijn en weten veel van elkaar. Toen de redactie van 100%NL Magazine vroeg of ik Bridget wilde interviewen, twijfelde ik heel even. Wat moet ik vragen aan iemand van wie ik bijna alles weet? Ineens realiseerde ik me dat ik haar nog niet Echt had gesproken over de overstap naar Net5 en dat ik haar vanaf februari niet meer zie bij Shownieuws. Bridget in Hollywood heet haar nieuwe programma, waarin ze op bezoek gaat bij succesvolle Nederlanders in het bruisende Los Angeles. Genoeg te bepraten dus, en bovendien: wie wil er niet op de foto met de vrouw die, in de 25 jaar dat ze op tv is, door velen wordt gezien als stijlicoon en al meerdere Beau Monde Awards in haar kast heeft staan?

We spreken af in het stijlvolle College Hotel in Amsterdam-Zuid. Ik had bedacht dat we gezellig aan de high tea gaan, omdat een fles witte wijn om 10 uur in de ochtend misschien iets te enthousiast zou zijn. Als Bridget bij het begin van het gesprek een zelf meegebracht bekertje yoghurt met verse vruchten openmaakt, weet ik het weer: ze zit in een gezonde fase. De macarons en de gebakjes zullen niet worden opgegeten, maar doen het in ieder geval leuk op de foto’s, denk ik maar.''

Benieuwd naar het hele interview? Haal dan snel de nieuwste editie van 100%NL Magazine in huis!


Gewoon het leukste blad van Nederland