BN'ers

Maik de Boer vertelt ons over zijn allerbeste vriend: zijn scooter!

Een auto in de grote stad? Dat is door parkeerproblemen en milieuwetten praktisch geen optie meer voor de bewoners. Een beetje stedeling doet zijn dagelijkse ritjes op de fiets of, zoals stylist Maik de Boer, op de scooter. ‘Ik zwaai de hele dag door naar mensen.’

Rijd je veel op je scooter?

“Ik gebruik hem best vaak, maar ik moet wel bekennen dat ik een echte mooiweerrijder ben. Ik ben trouwens heel blij dat ik op mijn scooter gewoon zonder helm mag rijden, want dat gevoel van de wind door je ‘haar’ is heerlijk!”

Wat zijn de voor- en nadelen van scooterrijden?

"Nadeel is de drukte op de fietspaden, dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Het grote voordeel is dat je veel ziet. en het is nog gezellig ook. Ik zwaai de hele dag door naar mensen die m'n naam roepen, ik voel me soms net Sinterklaas. En van een parkeerprobleem is met een scooter natuurlijk geen sprake, er is altijd wel een plekje te vinden."

Heb je weleens schade gereden?

“Helaas wel. En ik ben blij dat ik allrisk verzekerd ben, want ik ga beslist niet rijden met deuken of krassen. Ik ben een keer afgesneden door een pizzakoerier, die voorrang nam waar hij het niet had. Door de gladheid maakte ik een enorme schuiver. Een meisje heeft me toen overeind geholpen. Later heb ik bij Boulevard een oproep gedaan om te achterhalen wie het was, zodat ik haar een kerstpakket kon laten bezorgen. Ze heeft nooit gereageerd, maar ik ben haar nog steeds dankbaar, want de schrik zat er goed in!”

Als je iemand anders zou moeten overhalen ook scooter te gaan rijden, wat is dan je beste argument?

“Het gevoel dat je krijgt van een echte old skool Vespa. Die heeft stijl en klasse en rijdt heerlijk. De Rolls Royce onder de scooters. En het is ook nog eens heel romantisch om er met z’n tweeën mee op pad te gaan.

Wil jij een scooter kopen? Bij een BOVAG-dealer is een scooter bekijken een feestje! Er zijn namelijk heel veel modellen, kleuren en uitvoeringen. En de deskundige, gediplomeerde verkopers en technici zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends. Zij laten zich regelmatig bijscholen. Heb je een keuze gemaakt? Dankzij BOVAG Garantie kun je zorgeloos op pad.

Kijk voor meer informatie voor alles wat met mobiliteit en veiligheid te maken heeft op www.bovag.nl

Tekst: maart/april editie 100%NL Magazine, Beeld: BrunoPress


Gewoon het leukste blad van Nederland