BN'ers

Tim Douwsma wint award voor filmdebuut Spaak

Wij zijn apetrots, want de nieuwe sterreporter van 100%NL Magazine, Tim Douwsma heeft de Ziggo Best Acting Talent Award gewonnen voor zijn speelfilmdebuut in het drugsdrama Spaak. Hij werd tijdens het Grand Gala Event van het SCENECS Filmfestival in Hilversum dit weekend even goed in de spotlights gezet! 

In de film, die in september in première gaat, speelt Tim de hoofdrol van een coke-snuivende student scheikunde die door een aantal foute keuzes in de Zweedse gevangenis belandt. Dankzij zijn talent voor wielrennen weet hij weer op het juiste pad te komen. Het jongerendrama is geregisseerd door Steven de Jong en gebaseerd op de roman Groot Verzet van Paul Rood. 

De jury zegt het volgende over Tim: "Tim weet de ontwikkeling die zijn personage doormaakt op een hele natuurlijke wijze over te brengen. Hij neemt het publiek mee in zijn worsteling en ontdekkingsreis. Gezien de complexiteit van deze rol is dit een prachtige prestatie van Tim Douwsma als speelfilmdebuut."

Tim was uiteraard heel blij met zijn award. "Het is een heftige rol. Ik kan me voorstellen dat mensen die deze film zien denken: 'wow, is dat Tim?' Maar ik heb heel bewust gekozen voor deze rol en diepgang. Daarom is het fantastisch om nu bekroond te worden met de Ziggo Best Acting Talent Award.".

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar Tim op het witte doek! 

 


OMG!! IK HEB GEWOON GEWONNEN!! #actor #award #spaak

Een bericht gedeeld door Tim Douwsma (@timdouwsma) op

Gewoon het leukste blad van Nederland