BN'ers

Zo zag de eerste cast van GTST eruit!

Ben jij een trouwe GTST fan en kijk je al mee vanaf het eerste seizoen? Dan zijn deze mensen je zeker niet onbekend! Sommige castleden besloten een andere weg in te slaan en anderen bleven zelfs tot vandaag de dag een rol spelen in de populaire serie. Wij hebben de bekenste acteurs en actrices op de oude castfoto hieronder even uitgelicht. 

Jette van der Meij
Het langste actieve castlid van GTST is natuurlijk Jette van der Meij ook wel bekend als Laura Selmhorst. Jette begon haar acteer carrière in 1988 en kreeg een kleine rol in de film Honneponnetje. In 1990 werd ze gecast voor de rol van Laura Selmhorst in GTST en is tot op de dag van vandaag nog steeds te zien in de serie. Ze heeft inmiddels meer dan 2700 afleveringen op haar naam staan.

Inge Ipenburg
Inge Ipenburg kan ook maar geen afscheid nemen van GTST en is in 2017 weer teruggekeerd in de serie na een afwezigheid van 12 jaar. In mei dit jaar nam het personage op een spectaculaire manier afscheid van Meerdijk door uit een helicopter te springen. Inge heeft niet stilgezeten tijdens haar lange afwezigheid in de soap.  Ze kreeg bijvoorbeeld de hoofdrol in Supermodel de Musical en was te zien in Wie is de Mol? en het avonturenprogramma Atlas.

Babette van Veen
Net als Inge kan Babette van Veen ook geen afscheid nemen van GTST. Babette vervulde van 1990 tot 1998 de rol van Linda Dekker in de soap en keerde in 2005 ook weer terug in de serie voor 3 maanden. Naast GTST heeft Babette wat kleine rolletjes bekleed om na 10 jaar toch weer terug te keren naar GTST om haar rol als Linda Dekker voort te zetten. 

Wilbert Gieske
Wie je ook een rot in het vak mag noemen, is Wilbert Gieske ook wel bekend als Robert Alberts in de serie. Wilbert begon zijn carrière bij GTST in 1990 en speelt, met een kleine tussenstop, al meer dan 20 jaar in de succesvolle serie is onlangs, samen met zijn tv-broer Jef Alberts (Bartho Braat), toch echt gestopt met de serie.

Rick Engelkes
Rick Engelkes speelde vanaf 1990 in de serie om vervolgens na 4 jaar alweer te stoppen. In 1998 besloot hij toch weer terug te keren in het programma, waarna zijn personage in 2003 werd neergeschoten. Deze aflevering trok tot op vandaag de dag de meeste kijkers namelijk 2.710.000 kijkers. Rick is naast GTST nog bekend van de films Kruimeltje en Pietjebel en ook speelde hij een rol in de populaire film Verliefd of Ibiza.

Reinout Oerlemans
Wie ook landelijke bekendheid heeft geworven met zijn rol in GTST is Reinout Oerlemans. Na 6 jaar de rol te hebben gespeeld van Arnie Alberts besloot Reinout zich te richten op het presenteren. Sindsdien heeft hij meerdere programma’s gepresenteerd waaronder Idols, So You Wanna Be a Popstar, IQ test en nog veel meer. Met zijn bedrijf Eyeworks staat hij tegenwoordig als rijke ondernemer in de Quote 100% Selfmade.

Isa Hoes
Isa Hoes heeft ook niet stilgezeten na haar vertrek uit GTST in 1994 heeft ze in meerdere televisieseries en films gespeeld en zelfs televisieprogramma’s gepresenteerd. Haar laatste succes op het gebied van acteren is toch wel haar hoofdrol als Suzanne Kramer in het kijkcijferkanon celblok H en is voor deze rol dit jaar zelfs genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. 

Antonie Kamerling
Antonie Kamerling deed als rechtenstudent auditie voor de rol van Peter Kelder in GTST. Hij kreeg deze rol en speelde van 1990 tot 1993 in de serie. in 1997 trouwde hij met zijn ex-collega Isa Hoes en ging hij zich meer richten op het theater en speelde hij in een aantal films. Helaas is Antonie Kamerling in 2010 overleden.

Hieronder vind je de castfoto uit 1990. Herken jij de acteurs en actrices?


Gewoon het leukste blad van Nederland