Dave Roelvink: 'Ik voelde mij als een dure zaklantaarn zonder batterijen'

Dave Roelvink: ‘Ik voelde mij als een dure zaklantaarn zonder batterijen’

Dave zijn leven is al jaren niet meer zoals het vroeger was. Momenteel is Dave zich zelfs in een ander geloof aan het verdiepen.

Beste versie

Dave Roelvink probeert na zijn verslaving de beste versie van zichzelf te worden en hij staat dan ook overal voor open. Doordat hij veel moslimvrienden heeft, raakt hij regelmatig met hen aan de praat over hun geloof en dat inspireerde hem eigenlijk wel. ‘Ik dacht eerst rust te vinden in drank en drugs. Ik had alles waarvan ik dacht dat het gelukkig maakte: geld, status, genoeg aandacht van vrouwen. Maar ik voelde mij als een dure zaklantaarn zonder batterijen: daar heb je in het donker niets aan’, vertelt Dave in een YouTube-aflevering van Salaheddine Benchikhi.

Geloof

Dave merkte na wat gesprekken dat hij overeenkomsten begon te zien tussen zijn eigen leven en de richtlijnen van de Islam. Hij begon steeds meer vragen te stellen en merkte ook dat hij het geloof interessanter begon te vinden. ‘Ik heb van huis uit ook meegekregen dat je alles met goede intenties moet doen. Ik zie veel zaken uit de islam terugkomen in mijn eigen leven, als ik naar de goede kant van mijzelf kijk’. Bekeren tot de Islam hoeft van Dave niet per se. ‘Ik wil niet iets doen wat ik niet oprecht geloof, dat zou verkeerd zijn. Maar de zoektocht heeft mij wel een zekere rust gegeven die ik zocht. Misschien is er wel een God die mij leidt en die besloten heeft: ik laat hem nu zien dat dit er is’, vertelt hij. Niet alleen Dave is blij met deze zoektocht en nieuwe interesses, ook zijn ouders zijn blij voor hem. ‘Mijn vader komt tegenwoordig steeds vaker naar mij toe om te vragen: hoe ga jij eigenlijk met dat soort zaken om?’. Fijn voor Dave dat het goed met hem gaat en hij zich met nieuwe dingen bezig houdt.

Bron en Beeld: YouTube Salaheddine Benchikhi