Thomas Acda en René Froger fietsen samen de Tour du ALS!

Thomas Acda en René Froger fietsen samen de Tour du ALS!

Aanstaande zaterdag 11 september vindt de jaarlijkse Tour du ALS weer plaats in Frankrijk. Het jaarlijkse sportevenement wordt georganiseerd door Stichting ALS Nederland. Samen met honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars én ALS-patiënten beklimmen zij die dag de Mont Ventoux in Frankrijk met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS.

Bekende fietsers

Niemand minder dan zangers Thomas Acda en René Froger doen dit jaar mee met de Tour du ALS. Als fanatieke fietsers hopen ze natuurlijk zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze slopende ziekte. Op dit moment overleeft namelijk geen enkele patiënt de diagnose ALS en daarom moet het vinden van een medicijn alle prioriteit krijgen.

Overweldigende ervaring

Thomas Acda vindt meedoen aan Tour du ALS een overweldigende ervaring. “Het gevoel van saamhorigheid is ongekend. Alle deelnemers maken ALS van dichtbij mee en kennen het leed dat de ziekte teweegbrengt. Samen met ALS-patiënte Marieke Bakker beklim ik de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen. We stoppen pas als we ALS de wereld uit hebben getrapt!”. “ALS is een verschrikkelijke ziekte, waar we zo snel mogelijk een medicijn voor moeten vinden”, voegt een enthousiaste René Froger toe. “Ik voel me vereerd dat ik op deze manier mag bijdragen aan het vinden van een oplossing. ALS-patiënten en hun naasten verdienen onze support dus steun ons op www.tourduals.nl!”.