ANP Damaris Egurrola 100pmagazine
Delen

Dit is het leuke gezin van OranjeLeeuwin Damaris Egurrola!

Wie gister de wedstrijd heeft gezien, zag haar stralen op het veld! Dit is het leuke gezin van Damariss Egurrola!

OranjeLeeuwinnen

Na vijf doldrieste minuten blessuretijd was het uiteindelijk zijn Oranje dat de buit te pakken had. Niet Europees kampioen Engeland, maar de OranjeLeeuwinnen gaan in februari in de Nations League Finals strijden om deelname aan de Olympische Spelen van Parijs.

Damaris Egurrola

Met twee broodnodige doelpunten in blessuretijd schoot Damaris Egurrola het Nederlands elftal naar de halve finales van de Nations League.Β Egurrola werd geboren in Florida, maar heeft een Nederlandse moeder en een Spaanse vader. De familie woont al achttien jaar in Spanje, waar moeder Alda Wienke het niet meer had na de 4-0 zege. “Ik heb heel erg staan gillen, mijn Groningse nuchterheid was ik even kwijt”, vertelt ze in gesprek met de NOS.

Gezin

Moeder, vader, zoon en een aantal vrienden bekeken de wedstrijd samen met bitterballen op tafel. De dames droegen zelfs een Oranje-shirt van Egurrola. “Bij het eerste doelpunt van Damaris stonden we allemaal te dansen”, verklapt moeder Wienke. “Toen zei mijn zoon: Engeland heeft gescoord. Dat was zo’n anticlimax, vol ongeloof gingen we weer zitten. Een paar minuten later viel er weer een doelpunt en gingen we weer dansen, het was heel bizar.” Je ziet hier foto’s van het gezin.

 

 

Header Beeld: ANP. Bron en Beeld: Instagram Damaris Egurrola

Delen