100%NL Magazine schaatsen

Dit verdient een Olympisch sporter als ze een gouden plak behalen!

Altijd al benieuwd geweest naar het ‘salaris’ van een Olympisch sporter? Hoewel sporters natuurlijk streven naar het neerzetten van de beste prestatie, krijgen ze gelukkig wel een vergoeding voor al dat trainen.

Als je als olympisch sporter een gouden medaille wint, krijg je een bonus van € 25.500. Bij een zilveren plak gaat het om 19.125 euro en met een bronzen medaille verdien je € 12.750. Hoewel dit natuurlijk hele hoge bedragen zijn, kan het ook gebeuren dat je als sporter helemaal geen medaille binnensleept! Dat zou natuurlijk heel jammer zijn, maar je hebt tenslotte meegedaan aan de Olympische Spelen en dat kan niemand je meer afpakken!

We verwachten natuurlijk dat onze sporters wel een paar medailles binnenslepen, maar dat betekent niet dat ze bij elke plak het geld verdubbelen. Haal je voor de tweede keer goud, dan blijft er nog maar 2/3 van de bonus over en bij de derde keer nog maar 1/3. Dit geldt ook voor zilver en brons. Laten we dan maar hopen dat ze een hoop medailles binnenslepen!