100%NL Magazine Jan Smit
Zie ook:
Delen

Jan Smit openhartig over zijn leven na burn-out: ‘Ik voel me een stuk rustiger’

In de nieuwe YouTube-serie Road to Rotterdam waarin de vier songfestivalpresentatoren een kijkje geven achter de schermen is Jan Smit bijzonder openhartig over zijn herstel na een burn-out.

Edsilia, Chantal, Nikkie en Jan nemen de kijker in de YouTube-serie mee achter de schermen op weg naar het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Toen in 2019 de voorbereidingen begonnen voor het Songfestival, dat na tientallen jaren weer in Nederland zou worden gehouden, kreeg Jan Smit te maken met een burn-out. Hij heeft toen een paar maanden de rust genomen die hij nodig had.

“Ik heb vorig jaar bijna niets gedaan. Toen had ik ook niet heel veel fut en kracht om dingen te doen”, vertelt Jan over deze moeilijke periode. Jan heeft destijds alleen de loting van het Songfestival gepresenteerd en in mei Love Shine a Ligt, het alternatieve programma van het geannuleerde songfestival.

“Ik denk dat ik nu een stuk rustiger ben, dat ik een stuk gecontroleerder in mijn vel zit”, aldus Jan. “Hiervoor was het altijd rennen en elke dag van hot naar her. Ik zat heel veel in het buitenland en tussendoor een stukje songfestival of een stukje dit en stukje dat. Nu ligt echt de focus op het songfestival. Dus ja, dat is denk ik een grote winst.”

100%NL Magazine sprak Jan voor het eerst na zijn burn-out tijdens onze  ‘We Zijn Thuis Bij’ livestream in zijn achtertuin. Tijdens het gesprek met onze uitgever Eddy Guyt was Jan heel openhartig over hoe het met hem ging en ook over het gemis van zijn manager Jaap Buijs.

Bron: YouTube | Beeld: Instagram

Delen

Meer over Jan Smit

Volgers zijn het massaal eens: Senn lijkt als twee druppels water op Jan Smit
Volgers zijn het massaal eens: Senn lijkt als twee druppels water op Jan Smit
ZIEN: Jan Smit en Kees Tol genieten samen in het zonnige Marbella
ZIEN: Jan Smit en Kees Tol genieten samen in het zonnige Marbella
Lees alle artikelen over Jan Smit