100%NL Magazine Jim Bakkum
Zie ook:
Delen

LEZEN: Jim Bakkum schaamt zich voor alles: ‘Omdat er een bepaalde norm is waar ik dan niet aan voldoe’

Jim is zelf al jaren acteur en zanger, maar maakt dagelijks nog veel momenten van schaamte mee. Of dat nou in de supermarkt of op de planken is, maakt niet uit.

Schaamte

Hoewel Jim al jaren op het podium staat en in ontzettend veel films een (hoofd)rol heeft, is hij na al die tijd zijn schaamte nog niet voorbij. Je zou zeggen dat wanneer iedereen je kent, je vaak met ontbloot bovenlijf op tv bent en iedereen je stem kan horen, je je niet meer schaamt voor iets kleins en onbenulligs. Toch vertelt Jim in de podcast ‘Darmstad FM’ over zijn schaamte.

Van school tot de supermarkt

De trotse vader van drie kinderen, brengt maar al te graag veel tijd met hun door. Zo brengt hij de kinderen ook naar school, maar toch komt zijn schaamte dan al naar boven. ‘Dan heb ik bijvoorbeeld al, als ik langs de klaar-overs ga, dat ik me schaam dat ik daar niet sta. Ons excuus is altijd dat we drie kinderen hebben. En toen stond er iemand met vier kinderen, die nog een vijfde verwacht. Dat vind ik dan heel erg’, vertelt hij. Niet alleen op weg naar school maakt hij dit mee, ook met lezen en schrijven heeft Jim ermee te maken. Een berichtje met een spelfout bijvoorbeeld. ‘Dan ga ik me daarvoor schamen, omdat ik dan denk dat iemand dan denkt dat ik niet zo intelligent ben’. Of het feit dat hij geen boeken leest, maar wel schrijft. ‘Omdat er dan een soort bepaalde norm is waar ik dan niet aan voldoe’. Naast dit alles begint Jim ook in de supermarkt alvast met het eten en drinken van zijn (nog niet) gekochte spullen. ‘Dat doe ik al sinds ik op mezelf woon. En ik zorg er altijd voor dat de streepjescode nog zichtbaar is, zodat het daar niet mis kan gaan’. Toch schaamt hij zich er wel voor.

Op de planken

Niet alleen in het dagelijks leven krijgt Jim een kleur op zijn wangen van schaamte, ook op de planken is het weleens gebeurd. Één van al die momentjes was bij Wicked. ‘Ik had een heel strak broekje aan voor die rol, met een rits. Normaal hoorde die rits dicht te zitten, maar die was open. En hij ging ook niet meer dicht, want hij was stuk’. De zogenoemde ‘dance belt’ was voor de mensen op de voorste rijen goed zichtbaar. ‘En ik had ook nog een paar danspasjes waarbij ik door de knieën moest, waardoor alles openboog. Dat is echt een van de ergste momenten, maar die lijst houdt niet op’, vertelt hij.

Bron en Beeld: podcast Darmstad FM

Delen

Meer over Jim Bakkum

WAUW: Jim Bakkum deelt zeldzaam kiekje met zijn vader en moeder
WAUW: Jim Bakkum deelt zeldzaam kiekje met zijn vader en moeder
Gaby Blaaser over Jim Bakkum: 'Liefde op het eerste gezicht'
Gaby Blaaser over Jim Bakkum: ‘Liefde op het eerste gezicht’
Lees alle artikelen over Jim Bakkum