100%NL Magazine Max Verstappen
Zie ook:
Delen

Jos Verstappen doet boekje open over heftig conflict met zoon Max

In een openhartig interview vertelt Jos over hoe trots hij op zijn zoon is, maar ook over een heftig incident in het verleden...

Max Verstappen

Van het scheuren op kartbanen als kleine jongen tot het domineren van de Formule 1-racecircuits wereldwijd, Max Verstappen heeft Nederland op de kaart gezet als dé plek waar racekampioenen vandaan komen. Nederland is apetrots op Max!

Inmiddels heeft Max alweer 3 wereldtitels op zijn naam staan! Echt een ongelooflijke prestatie.

Heftig conflict

De liefde voor racen zit in het bloed, want Max heeft het talent van zijn vader, Jos Verstappen. Hij is voormalig Formule 1-coureur. In een interview met het Amerikaanse Time Magazine doet Jos een boekje open over zijn zoon. Zo vertelt hij onder andere over een heftig incident in het verleden.

Max racet al van kleins af aan en Jos vertelt dat hij op zijn veertiende tijdens een kartrace werd ingehaald. Max wilde zijn plek terugkrijgen en hij nam daarom een hele risicovolle actie, maar toen crashte hij. Jos was woest en hij liet Max achter bij een tankstation. ‘Hij wilde praten, ik niet. Als je je mond niet houdt, zet ik je uit de auto’, legt Jos uit. Dat gebeurde dus ook echt.

Jos vertelt dat hij hard en streng is geweest voor zijn zoon, maar volgens hem is er nooit fysiek contact geweest tussen vader en zoon, behalve één keer. Toen heeft Jos zijn zoon een ‘tik’ gegeven. ‘Die had hij toen even nodig. En hij won toen wel.’

Trots

Jos had een grote droom en dat was dat zijn zoon in 2021 voor het eerst wereldkampioen in de Formule 1 zou worden. Dat is uiteindelijk gebeurd. ‘Wie had kunnen denken dat het drie keer achter elkaar gebeurt. Het is waanzinnig. Dit gaat onze droom ver te boven’, vertelde hij laatst bij Viaplay. ‘Hoe het gebeurt, maak niet uit. Het gaat altijd anders bij Max. Het is natuurlijk minder spannend dan twee jaar geleden, toen het pas in de laatste race gebeurde. We wisten nu dat het eraan zat te komen.’ Het maakt niet uit hoe vaak Max nog kampioen wordt: speciaal zal het altijd blijven!

Bron en Beeld: Time Magazine

Delen

Meer over Max Verstappen

ZIEN: Vriendin Max Verstappen showt haar billen op het strand!
ZIEN: Vriendin Max Verstappen showt haar billen op het strand!
ZIEN: Innige foto van Max Verstappen en zijn oma gaat viral!
ZIEN: Innige foto van Max Verstappen en zijn oma gaat viral!
Lees alle artikelen over Max Verstappen