100%NL Magazine Karsu Dónmez
Delen

Karsu Dönmez over uitstellen huwelijk: ‘Ik peinsde er niet over’

Vanaf donderdag 9 november ligt de allernieuwste editie van 100%NL Magazine in de winkels. Met op de cover: Gerard Joling & Karsu.

Tijdens het interview sprak Karsu ook over haar uitgestelde huwelijk met haar verloofde Mike. 'Mijn moeder opperde om dan op de geplande datum een kleine bruiloft te organiseren, maar ik peinsde er niet over.'

Karsu Dönmez

Karsu Dönmez is een getalenteerde Nederlandse zangeres en pianiste met Turkse roots. Van optredens in het prestigieuze Carnegie Hall in New York tot intieme concerten in Nederland, Karsu weet met haar betoverende stem en pianospel het publiek te raken en te vervoeren.

Aardbeving in Turkije

Afgelopen februari vond er een verschrikkelijke aardbeving in Turkije plaats, waarbij meer dan 50.000 mensen omkwamen. Het werd de dodelijkste ramp in de geschiedenis van Turkije.

Tijdens de aardeving kwamen er 17 familieleden van Karsu om. Daarom hebben Karsu en haar verloofde Mike besloten om hun geplande huwelijk in Turkije uit te stellen.

Karsu: ‘We wilden in september trouwen in Turkije. We hadden een prachtig hotel in de bergen op het oog, naast een waterval en omringd door palmbomen. In Turkije heb je als vrouw een henna-avond en op die van mij zou een tante zingen en henna zetten. Maar die tante leeft niet meer… Veel bruidsparen moeten in hun gastenlijst strepen omdat het te druk wordt, wij moesten strepen omdat onze gasten niet meer leefden. Dan zag ik een naam en dacht: ik wíl die niet wegstrepen. Maar ja, ik móest een overzicht maken. Mijn moeder opperde om dan op de geplande datum een kleine bruiloft te organiseren, maar ik peinsde er niet over. Als je de mooie dagen met een grijze wolk erboven gaat vieren, wat zijn die mooie dagen dan nog? Dus we willen het ergens volgend jaar doen, op dezelfde plek.’

Benieuwd naar het hele interview tussen Gerard en Karsu? Dat lees je in de nieuwste editie van 100%NL Magazine. (Verkrijgbaar vanaf 9 november 2023)

Delen