Nieuwe editie

Airen Mylene ging de confrontatie aan met zichzelf

De fotoshoot voor het interview van onze sterrenreporter Tim Douwsma met Airen Mylene vond plaats in Zappaz, een nieuwe cocktailbar in Amsterdam. De cocktailbar/restaurant is gevestigd op het IJdok en heeft prachtig uitzicht op het IJ. Het interieur van de cocktailbar is geïnspireerd door de Marokkaanse stad Casablanca. Goud, groen en paarstinten sieren de ruimte en het krullende hekwerk en de prachtige grote lampen maken de ruimte tot een gezellig geheel. Dit allemaal zorgde voor een perfecte locatie voor onze shoot met Tim en Airen.

SBS6 presentatrice Airen Mylene vertelt aan Tim onder andere over haar journalistieke carrière en haar confrontatie met zichzelf voor het programma Hart in Aktie.

Tim: Hoe ben jij dit vak in gerold? Was presenteren altijd al een ambitie van je?

Airen: “Nee, totaal niet. Hoewel het wel in mij zat. Vroeger speelde ik altijd dat ik presenteerde of nieuwslezeres was. Als vriendinnen kwamen spelen, waren ze te gast in mijn talkshow. Later ben ik Bestuurskunde gaan studeren in Rotterdam. Die studie was super overheidsgericht, met zaken als beleidsnota’s en het Europees parlement. Ik ging kapot. Toen ik mijn scriptie aan het schrijven was, dacht ik: wat ga ik hierna doen? Ga ik straks dag in dag uit naar hetzelfde kantoor? Ik was bang voor sleur. Dat was het moment waarop ik dacht: nu is het tijd voor actie! Zo’n moment heeft zich een paar keer in mijn leven voorgedaan.

 

 

Tim: Wil je je verder ontwikkelen in de journalistiek?

Airen: “ja, maar ik moet me als mens ook meer ontwikkelen. Dat doe ik heel er door Hart in Aktie. Ik merk dat ik daar veel uit meeneem, dat het me enorm vormt. Bijvoorbeeld in de omgang met emotie. Dat is iets wat ik heel moeilijk vond. Ik wilde nooit huilende mensen in mijn omgeving, dat vond ik echt heel erg. Ik ben opgegroeid in een huis waarin huilen een teken van zwakte was. Het heeft heel lang geduurd voordat mijn vriend Taeke (Taekema, oud-hockey-international, red.) mij heef zien huilen. Hij dacht dat ik verkouden was, omdat ik al die tissues om me heen had. Ik zei: ‘Nee, ik ben aan het janken! Inmiddels ben ik er niet langer bang voor, waardoor ik als mens veel relaxter in het leven sta.

Tim: Vond je het met jouw achtergrond niet eng om juist Hart in Aktie te gaan presenteren?

Airen: “ontzettend eng. Ik heb in die tijd ook persoonlijke coaching gehad. Om te ontdekken waarom ik emoties zo moeilijk vond en waarom ik daar niet mee om kon gaan. Dat was uiteindelijk dus gewoon mijn opvoeding. Wist ik helemaal niet. Ik heb altijd geleerd om niet te denken vanuit de slachtofferrol. Dat is op zich heel fijn, want het maakt me iemand die denkt in kansen. Je creëert je eigen pas. Privé wilde ik altijd vrolijkheid brengen. In mijn vriendinnengroep was ik degene die overal een beetje tussendoor fladderde en oké is, niet iemand met problemen. Daarin ben ik nu intens verander, met hulp van die persoonlijke coaching. Het maakt alles nu veel rustiger. Als dit interview uitkomt, ben ik net 32 jaar. Het is een cliché, maar het is gewoon zo dat je zo rond je dertigste gaat kijken naar wie je bent als persoon. Ik vond dat ik aan de slag moest met mezelf, want ik wilde meer zijn dan mezelf. Wat steviger als persoon.

Lees het hele interview met Airen Mylene in de nieuwste editie van 100%NL Magazine! Bestel hier de september/oktober editie!

Fotografie: William Rutten

 

 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland