Nieuwe editie

Dan Karaty moet kiezen!

Dan Karaty is danser, choreograaf van sterren als Britney Spears en Justin Timberlake, een geliefd jurylid van verschillende grote shows in en buiten Nederland én hoofdrolspeler in Soof 1 & 2. Met vrouw en kinderen reist hij de hele wereld over om dat allemaal te kunnen doen. Maar wat als hij moet kiezen?

Podium of jurytafel?

“Ik dans nog wel, maar alleen nog voor de lol. Ik geef les aan kinderen en vind het te gek om in de studio te zijn. Maar op het podium – zelf, als danser – dat doe ik niet meer. Mijn favoriete danspartner is nu mijn vrouw, met haar is het altijd leuk om te dansen. De kinderen zijn ook beiden gek op muziek. Ik neem ze regelmatig mee naarde dansstudio. Dan kijken ze naar me via de spiegel en proberen zij mijn moves na te doen. Dat doen ze graag, maar we zullen zien of ze er serieus mee aan de slag willen als ze ouder worden.”

Dansen of filmkussen?

“Dansen is intiemer. Niet dat ik heel veel ervaring met films heb, maar in Soof hebben we vooral heel veel pret in al die scènes. Lies is fantastisch! In zo’n kus situatie ben je aan het acteren. Er zijn
zoveel andere mensen om je heen. Dat probeer je wel uit je hoofd te zetten, maar het is er toch. Als je aan het dansen bent met een partner, kun je je echt verliezen in dat moment. Dat is heel intiem en speciaal. Ik kijk er erg naar uit om aan de tv-serie Soof te beginnen. We zijn nu bezig met de verschillende verhaallijnen en je gaat nog veel meer zien van de chemie tussen Soof en Jim. Het maakt niet uit waar ze zijn, in welke ruimte en wie er verder nog bij zijn. Ze worden altijd tot elkaar aangetrokken en in de tv-serie ga je zien hoe dat zich verder ontwikkelt.” 

Chemie of verstandhouding?

“Mijn vrouw en ik hebben elkaar in Californië ontmoet. We woonden beiden in New York, maar ik was daar aan het werk en zij kwam op visite bij een vriend. Dat bleek een wederzijdse vriend te zijn. Ik zat met hem en nog een vriend te eten toen Natasha binnenkwam, rechtstreeks van de luchthaven. Ze zei ‘hallo’ tegen hem en liep door naar de badkamer. En ik draaide me om naar hem en zei: ‘Wie is dat?’ Hij vroeg me haar met rust te laten. Ze kwam terug naar de tafel, ik begon met haar te praten en het was pure chemie. Twee dagen later gingen we samen uit en sindsdien zijn we samen.”

Pietje Precies of rommelkont?

“Ik ben een Pietje Precies. Alles moet altijd op zijn plek liggen en schoon zijn, dus ik ben altijd aan het opruimen en schoonmaken. En de rommel achter de kinderen opruimen. Nadat de tweede kwam, was er een moment dat Natasha zei: ‘Je moet het een beetje laten gaan’. Dat heb ik dus wel geleerd, maar ik help nog steeds zoveel ik kan om het huis opgeruimd te houden.”

Gezondheidsgoeroe of laat-maar-waaien-type?

“Ik sport heel veel, zeker welzes dagen per week fitness, met gewichten, hardlopen, yoga... Ik hou ervan om op die manier actief en gezond te zijn. Ik eet ook zo gezond als ik kan. Mijn vrouw is een hele goede kok. Ze heeft me geleerd van eten te houden en het is heel moeilijk voor me om iets te weerstaan wat zij op tafel zet. Ik probeer het allemaal een beetje in balans te houden, maar ik geniet van mijn eten en doe dat best vaak.”


Meer lees je in de nieuwste editie van 100%NL Magazine


Gewoon het leukste blad van Nederland