Nieuwe editie

De droom van Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg werd in Nederland bekend met haar sympathieke rol als de advocate Danni Lewinski. Bij het grote publiek scoorde zij hoge ogen met haar deelname aan Wie is de Mol en It Takes Two. Onlangs tekende zij een contract bij KRO/NCRV, waarvoor zij een programma over dolende dertigers gaat presenteren. Koos van Plateringen ontmoette Marlijn in het Amsterdamse bos en was benieuwd of zij haar plekje heeft gevonden... 

Ik heb me even ingelezen en het lijkt dat jij het heel erg druk hebt?

“Ja, druk zeker. Eigenlijk is het nogal onverwachts. Ik had het idee dat het al best wel lekker ging en toen gebeurde er ineens zoveel meer. Ik denk nu af en toe: wat tof dat het blijft komen. It Takes Two was echt een avontuur, heel intensief en heel veel mensen keken ernaar en hadden het erover. Dat heeft echt grote impact gehad.”

Werd je als Danni minder herkend?
“Als Danni was ik vrij onherkenbaar, lang haar, heel veel make-up op en andere kleren. Hier was ik mezelf en dat zorgde er simpelweg voor dat ik vaker herkend word. Net als bij Wie is de Mol van dat jaar ervoor. Dat je in de supermarkt staat en iedereen vraagt: ‘Ga je winnen?’ Hartstikke leuk! Als je iets wilt bereiken in het vak, dan is het wel belangrijk dat mensen je een beetje kennen. Ik vind die veelzijdigheid ook lekker.”

Was het je droom om beroemd te worden? 
“Niet per se om beroemd te zijn, maar om werk te doen wat ik leuk vind. Op een podium staan en zingen en met een band toeren. Daar lagen echt mijn meisjesdromen. Ik ben opgegroeid in Den Bosch, tegenover de ouders van Isa Hoes. Zij was écht Amsterdam, de grote showbizzwereld. Dan kwam ze langs bij haar ouders en lag ik in de bosjes te kijken hoe zij met Antonie Kamerling naar binnen ging. Pas als je er zelf in stapt, merk je dat het ook gewoon maar werk is.”

Benieuwd naar het hele interview tussen Koos en Marlijn? Je leest het in het nieuwste nummer van 100%NL Magazine vanaf pagina 148!
 


Gewoon het leukste blad van Nederland