Nieuwe editie

Déze Nederlandse zangeres is het grote voorbeeld van Samantha Steenwijk!

Samantha Steenwijk won de talentenjackt Bloed, Zweet & Tranen, heeft een aantal succesvolle singles op haar naam staan en is tweede geworden in het programma The Voice of Holland. Een podium waar je haar in de eerste instantie niet zou verwachten. Wij interviewden haar voor de nieuwe maart/april editie!

Waar ben je meest trots op in je muziekcarriere?

“Misschien komt het omdat het zo recent is, maar toch mijn blind audition bij The Voice. Het klopte en als je dan zoveel pluimen krijgt, doet dat wel wat met je. Ook van Anouk, die over het algemeen heel kritisch is. Ik was een beetje van slag. Dat moment en de waardering die ik nu krijg, zijn de dingen waar ik het meest trots op ben.”

Wie zijn jouw belangrijkste voorbeelden?

“Ik heb veel respect voor Anita Meyer. Ze is lekker gewoon gebleven, heeft een hit gehad die zowel bouwvakkers als advocaten tot op de dag van vandaag meezingen en heeft op haar zestigste nog steeds een geode stem. Afgelopen jaar in de ZiggoDome heb ik met haar een duet gezongen. Dat was een droom die in vervulling is gegaan.”

Wat is je grootste droom?

“Nederland vertegenwoordigen op het songfestival. Misschien moet het in het Engels. Dat kan, maar de keren dat Nederland gewonnen heeft, was met Nederlandstalige inzendingen.”


Gewoon het leukste blad van Nederland