Nieuwe editie

Feestelijke herfst tips

Als wij ‘herfst’ zeggen, wat zeg jij dan? Regen, precies! De meeste mensen hebben er een hekel aan, maar je kunt je er ook aan overgeven. Lekker naar buiten, genieten van de elementen. En dan wordt een natte dag zomaar ineens een feestje! 

Jasje mee?
Wat hadden we in onze schooltijd een hekel aan onze regenjas. Oké, van buiten bleef je droog, maar onder dat plastic ding was het soppen van het zweet. O ja, en je reed nog voor paal ook. Tegenwoordig bestaan er waterafstotende stoffen die tegelijk ademend zijn, en die maken regenkleding ineens een stuk stijlvoller.

Moi non plu
Plu’s zijn leuk, maar het nadeel van de herfst is dat regen vaak gepaard gaat met harde wind. Kies dus - als je het droog, leuk en heel wilt houden - in ieder geval voor een stormparaplu. Als je daarbij ook wilt fietsen, ga dan net als de koninklijke familie voor een transparante: dan zie je tenminste nog iets.

Wat een muts
Vroeger was je een supernerd als je met een muts rondliep. Tegenwoordig heten die dingen beanies en zijn ze supercool. Ze zijn er met en zonder prints, in felle en effen kleuren en gemaakt van alle mogelijke soorten wol. Sommige topdesigners geven ze voor dit najaar zelfs vlechtjes mee. De hoodie is trouwens ook aan een opmars op de catwalk bezig. 

Arriba arriba!
Ja hoor, twee druppels regen en gelijk staat al het verkeer op weg naar je werk muurvast. Misschien moet je toch eens aan een e-bike denken. De coolste en snelste soort is de speed-pedalec: daarmee scheur je met 45 km p/u langs de file. Het mooie is dat je beweegt, en toch zonder te zweten snel op je werk bent. Helmpje op, je waterafstotende jas aan en trappen maar!

Kurkdroog
Eerst reden alleen fietskoeriers ermee, daarna de hipsters in de grote stad en tegenwoordig zijn ze ook populair bij de schooljeugd: waterdichte rug- en schoudertassen. De regen parelt er vanaf , de naden zijn geseald en als je een model hebt dat je bovenaan dichtvouwt en vastklikt, dan blijft de inhoud gegarandeerd droog.

Wil je nog meer tips? Die kun je vinden in onze nieuwste editie!


Gewoon het leukste blad van Nederland