Nieuwe editie

Wedden dat... met Sylvie Meis en Jeroen van der Boom

Wedden dat Sylvie Meis meer dan tien keer een balletje hoog kan houden en Jeroen van der Boom zonder voorbereiding de intro’s van de meeste hits kan spelen op de piano? 

Hoe is het om Wedden Dat Ik Het Kan! te presenteren?

Sylvie: “Voor mij kwam het aanbod uit de hemel vallen. Maar hoe leuk ik het ook vind: het is óók heel spannend. Ik heb al heel lang niets meer gedaan op de Nederlandse televisie, dus dit voelt als een comeback. Jeroen stelt me heel erg op mijn gemak. Hij is zó rustig, waardoor ik het gevoel krijg dat me niks kan gebeuren.”

Jeroen: “Weet je wat het is? Je moet overal van genieten!”

Sylvie: “Gevoelsmatig weet ik dat wel, maar ik heb gemerkt dat ik niet meer zo onbevangen ben als vroeger. Ik ben ouder geworden, heb ervaringen opgedaan en muurtjes opgebouwd. Ik denk heel goed na, voordat ik ergens vol voor ga. Dit past goed bij me: het is een internationaal tv-programma waar een competitie-element inzit en daar hou ik van. Ik kan het fanatisme van de kandidaten heel goed begrijpen. Als je iets goed kan, zet je allesop alles om het tot een succes te maken.”

100%NL Magazine: Wat zou een weddenschap voor jullie zelf zijn, met een vooraf ingecalculeerde 99% slagingskans?

Sylvie: “Ik kan op hoge hakken rennen en een balletje zeker wel tien keer hoog houden. En koppen!”

Jeroen: “Ik durf te wedden dat ik na al die jaren piano spelen op bruiloften en partijen en later bij De Toppers zeker tachtig procent van de refreinen van Nederlandstalige nummers kan spelen. Ik ga deze challenge ook aan in mijn nieuwe theatershow, dus daar kun je zien of ik hierin slaag.”

100%NL Magazine: Waar hebben jullie absoluut géén talent voor?

Jeroen: “Voetballen. Mijn zoons zijn allebei bloedfanatiek en een van hen ambieert zelfs een profcarrière, maar ik zat vroeger al op heel jonge leeftijd achter de piano en in bandjes. Daarnaast hebben we allemaal bij Dance, Dance, Dance kunnen zien dat ik ook geen goede danser ben, al deed ik wel heel erg mijn best.”

Sylvie: “Tja, het lijkt me geweldig als je goed kan zingen, maar dat kan ik niet.”

100%NL Magazine: Is het om daar te komen waar je wilt zijn altijd Bloed, Zweet en Tranen?

Jeroen: “Elke weg die je bewandelt, gaat gepaard met vallen en opstaan, ook mijn carrière. Toch is dat niet waar ik het meest trots op ben. Oprecht trots ben ik op mijn kinderen. Als Luuk een dansuitvoering heeft, zit ik binnen een minuut met een dikke strot naar hem te kijken. Dat soort momenten raken me. En ook als ik zie hoe mijn andere zoon Daan alles onder controle heeft, denk ik: man, wat ben ik trots! Dat is niet te vergelijken met het moment dat ik na jarenlang knokken met Jij Bent Zo een ongelooflijke hit scoorde.”

Sylvie: “Herkenbaar. Als het met Damian goed gaat, dan gaat het met mij ook goed. En wat mijzelf betreft, vind ik het bijzonder dat ik na het doorstaan van kanker en chemotherapie door ben gegaan. Ik had nu ook in de schone lucht van Zwitserland kunnen leven, maar ik heb ervoor gekozen om de draad weer op te pakken. Door mijn ziekte ben ik wel doelgerichter geworden. Ik realiseer me meer dan ooit dat het leven elk moment kan ophouden.”


Het hele interview lees je in de nieuwste editie van 100%NL Magazine!


Gewoon het leukste blad van Nederland