Nieuwe editie

Janice geeft ons tips voor een kledingkast om jaloers op te worden!

Modeontwerper Janice komt met het boek Mode is niet moeilijk. Een inspirerende handleiding waarmee hij iedereen – lang, kort, dik, dun, jong en oud – wil helpen aan een eigen stijl én minder stressmomenten voor de kast.

Heb je tips voor de kledingkast?

“Een zomer en een winterkast maken is belangrijk. Je hebt nu geen winterjassen meer nodig, dus die moet je uit je kast halen. Hetzelfde geldt voor dikke truien en bepaalde schoenen. Doordat je de keuzes beperkt, heb je minder stress en sneller een goede outfit. En als je iets een jaar niet hebt aangetrokken, geef het dan weg.”

Waar moet je op letten als je iets nieuws koopt?

“Eerst moet je bepalen wat het is: is het een basis of een key piece? Als het een basisstuk is, in een basiskleur, moet je kijken hoe je het kunt combineren met de meer opvallende kleuren. Als het een opvallend stuk is, moet je bedenken met welk basisstuk je het kunt combineren. Je moet je kledingkast in twee delen indelen. In een basis en een opvallend deel. Je gebruikt één key piece per outfit en dat combineer je met basis dingen.”

Wat vind jij de meest gemaakte fout onder de Nederlandse vrouwen?

“Te strakke kleding. Zeker ook in de zomer. Topjes waar de hele dag aan getrokken wordt en waar je een zwemband in ziet. Die heb ik zelf ook, maar ik koop dan gewoon een maat groter T-shirt. Dat staat leuker en ik ben niet de hele dag aan het trekken. Ik zou daar helemaal gek van worden. Niemand is te dik om er leuk uit te zien. Maar je moet weten wat je aantrekt en hoe je het aantrekt.”

Welke basis stukken moet je in ieder geval hebben?

“Sowieso een spijkerbroek, een wit overhemd, een colbert en een zwarte pantalon.”

Wat zijn de do’s en dont's in de zomer?

“De do’s zijn wat wijdere kleding, dat is ook verkoelend. De dont’s vind ik té bloot. Als je ergens netjes naartoe gaat is een mouwtje beter. Bij zo’n spaghettibandje waar allemaal van die kwabbels overheen komen, denk ik: moet dat nou echt?”

Lees het hele interview van Janice en nog veel meer leuks in het nieuwe zomernummer van 100%NL Magazine!


Gewoon het leukste blad van Nederland