Nieuwe editie

Jim Bakkum: "De zenuwen gierden door m'n keel"

Zoals je misschien eerder in mijn columns hebt gelezen, brengt mijn werk me op leuke plekken. Dit keer 'The City of Gambling'... Las Vegas! In 'Onze Jongens' - de film waar ik het afgelopen jaar aan gewerkt heb - gaat mijn personage het daar maken. Hoewel… De exacte afloop moet je toch echt gaan bekijken als de film eind december uitkomt.

'Maar ik kan je wel vertellen, Vegas ís hysterisch!'

Ik ben vaker in Californië geweest, maar nooit in Las Vegas. Ik hou niet van gokken en ben al vrij vroeg getrouwd. Daar heb je 't al. Maar de nieuwsgierigheid was er altijd wel. Zal het echt zo hysterisch zijn als in de films en series? Of is het meer een groot bordkartonnen decor met daarachter niks. Ik heb het nu vooral uit de auto gezien, omdat ik alleen maar gewerkt heb en van A naar B werd gereden. Maar ik kan je wel vertellen, Vegas ís hysterisch! Achtbanen in hotels, ontelbare hoeveelheden casino's en... Stripclubs. Nu gaat 'Onze Jongens', niet geheel toevallig, over strippen. En Jorrit, ik dus, gaat in één van de bekendste stripclubs van Vegas; 'The Hustler Club', een solo opvoeren in een zaal vol Amerikaanse figuranten. Ik denk dat ik het volkslied zingen voor een volle Arena, inclusief onze (toen nog niet) koning en koningin enger vond, maar dit komt héél dichtbij. Los van het feit dat het zó cool is om een stripper te spelen, blijft het toch een feit dat IK degene ben die op dat podium moet staan. Ik kan dan heel stoer en 'film-correct' zeggen; 'Jorrit staat daar en niet Jim'. Was het maar zo'n feest. De zenuwen gierden door m'n keel. En dan was het ook nog eens de club waar Channing Tatum is ontdekt. Tenminste, dat heb ik me laten vertellen. Maar het kan ook goed zijn dat iedere stripclub in Vegas dat beweert. De eigenaar van deze club speelt zelf ook een rolletje in de film. Als - je raadt het al - de eigenaar van de club. Wat een vent! Hij beweert dat de rol van Channing Tatum in Magic Mike op hem is geïnspireerd. Ik geloof hem. Al is het alleen maar omdat hij de rol – zichzelf - zo overtuigend speelt.

'Wat wel moeilijk was aan deze filmperiode, was het in shape blijven.'

Wat wel moeilijk was aan deze filmperiode, was het in shape blijven. Er zat namelijk bijna 2 maanden tussen de Nederlandse draaidagen en de draaidagen in Vegas. Ik had 7 maanden naar die eerste rits draaidagen toe getraind en ineens hoefde ik twee maanden niet te draaien. Maar had ik de bloot scenes in Vegas nog wel in het vooruitzicht. Omdat ik zo op mijn calorie inname moest letten die hele eerste periode, ben ik na de voorlopig laatste draaidagen los gegaan. En 3 kilo aangekomen… Goed, dat moest er weer af. Dus ik ging na een maand weer 'cutten', flink doortrainen en hoppa die 3 kilo er weer af. En wat er in mijn verder carrière ooit nog gaat gebeuren, ik kan zeggen dat ik gestript heb in de stripclub van Las Vegas waar meisjes dollars in mijn string stopten. En waar Channing Tatum is ontdekt. Of misschien ook niet. 


Gewoon het leukste blad van Nederland