Nieuwe editie

Kiezen met Robert ten Brink!

Al jarenlang zitten we op Kerstavond met z’n allen aan de buis gekluisterd om te kijken welke geliefden Robert ten Brink deze Kerst weer bij elkaar brengt. De keuze tussen thuisblijven en kijken of uitgaan en het programma missen, is ieder jaar weer een makkelijke. Maar hoe is 'Dokter Love' zelf in kiezen?

Amsterdam of Rome?

“Amsterdam! Daar ben ik geboren en getogen en ik zou me geen raad weten als ik ergens anders zou wonen. Ik ga graag naar Rome maar niet te lang. Hoe meer ik over de wereld reis en op bijzondere plekken en in wereldsteden kom, hoe meer ik er achter kom hoe bijzonder Amsterdam is. Het verbaast me niks die enorme toeloop van toeristen. Waar heb je nou die gezelligheid? Het is zo bijzonder als je de stad door de ogen van toeristen bekijkt. Er is niets mooier dan op zondagmorgen als iedereen nog slaapt langs de grachten te fietsen. Maar ik kom ook graag op Vlieland dat is een beetje dat Jing Jang gevoel. De rust, ruimte, waanzinnige natuur en leegte. Het is een van de laatste plekken in Nederland waar het echt nog donker is.” 

Acteren of presenteren?

“Natuurlijk presentator maar eigenlijk moet ik daar programmamaker aan toevoegen want dat vind ik nog leuker. Toen ik op de Kleinkunst zat leerde je daar niet echt acteren, dat was toch meer liedjes zingen. Veel mensen van toen zijn van daaruit de musical kant op gegaan. Mijn ambities liggen niet bij het acteren maar je weet nooit wat er op je pad komt.”

Cijfers & Letters of Lingo

“Lingo doet het nog steeds. Cijfers & Letters was wel heel erg suf, terwijl het in Frankrijk nog steeds op televisie is. Toen wij begonnen met Lingo iedere zaterdag avond op prime time, was het echt een knaller. Het werd één keer in de week uitgezonden en er keken zo’n 2 miljoen mensen naar! Zelf ben ik trouwens helemaal geen spelletjesman. Ik heb bij Lingo nog nooit een woord geraden. En thuis hadden ze bedacht dat ik het Weekend Miljonairs bordspel wel kon presenteren… Maar daar pas ik voor!”

Andijvie stamp of coquilles?

“Coquilles vind ik een van de meest overschatte modische gerechten die er zijn. Je kan je kont niet keren of er staat een stapel coquilles op iedere menukaart. Dus ik kies voor andijvie stamp. Maar ik ben niet echt van de gestampte pot. Doe mij maar een heerlijke sappige ribeye of ik maak zelf een lamschouder in de oven. Eten is heel belangrijk bij ons. Gezellig samen koken, lekker eten met zijn allen. En niet bord op schoot of pak maar even wat.”

All you need Kerst of Love is in the air?

“All you need heeft natuurlijk naast de kerstshows ook de gewone uitzendingen. Dit jaar is het zelfs het 25 jarig jubileum. Tussen deze twee valt niet te kiezen. All You Need is een studio programma terwijl Love is in the air ook een reisprogramma is. Het is de perfecte aanvulling op elkaar net als Amsterdam en Vlieland dat zijn.”


Lees het hele interview in de november/ december editie! 


Gewoon het leukste blad van Nederland