BN'ers

Koos van Plateringen interviewt Tim Douwsma!

Tim Douwsma is zanger, acteur, presentator, model, ja, wat eigenlijk niet? Als hij in 2015 de punten voor het Songfestival geeft, krijgt de knappe Fries oneerbare voorstellen van over de hele wereld. En hier kunnen de bladen geen genoeg krijgen van zijn relatie met Miss Nederland Jessie Jazz. Maar wat zijn de eigen ambities van deze alleskunner? 

Hoorde dat je weer volop in de muziek bezig bent. Hoe gaat het?

“Goed! Ik ben eigenlijk al die tijd bezig geweest met de muziek, maar het laatste jaar – door de musical Grease, programma’s en veel acteren – had ik er wel minder tijd voor. Er lagen veel nieuwe liedjes op de plank en nu is het weer tijd om dat te gaan laten horen. Ik heb ze opnieuw opgenomen en ik heb er heel veel zin in. Ik voel ook dat het nu meer het moment is dan vijf jaar geleden.” 

Omdat?

“Omdat het liedjes zijn waarvan ik achteraf denk dat ze vijf jaar geleden té volwassen waren voor mij. Nu past het beter bij me en dat voel je. Bepaalde liedjes hebben inmiddels een extra lading gekregen door wat je meemaakt in het leven. Er zit een prachtig kippenvel liedje bij waarin mensen zichzelf heel erg in gaan herkennen, maar dat ga je later in het jaar horen.”  

Wat voor muziek wordt het?

“Nederlandstalig. Ik vind het moeilijk om er een labeltje aan te hangen, maar het is Nederlandse pop. Het creatieve gedeelte, het maken en in zo’n proces gaan, dat vind ik magisch.”

Wilde je altijd al zanger worden?

“Mensen vragen vaak: ‘Wat doe je nou het liefst?’. Ik vind heel veel verschillende dingen leuk. Optreden voor mensen vind ik te gek, zoals nu ook met eigen muziek, eigen liedjes en een band om me heen. Maar ik heb ook de Toneelschool gedaan, de filmacteur opleiding. Het is een beetje zo gegaan. Ik ben gaan zingen en op een gegeven moment word je gevraagd door de TROS om iets te presenteren. Dan komt er een filmregisseur, waar weer een serie uitrolt. En juist al die verschillende dingen maken dat ik het werk dat ik doe zo leuk vind.”

Er was een jacht geopend op de eerste foto van jou en Jessie, hoe ga je daarmee om?

“Dat vind ik gek, heel gek. Dan komt toch de nuchtere Fries in mij naar boven en denk ik: waar gaat het nou over? Dat is ook het allerbelangrijkste in dit vak, je moet het blijven relativeren. Dan heeft iemand een nieuwe relatie, wat maakt het uit? En natuurlijk hoort het erbij, daar heb ik het ook met mijn vriendin over gehad. Het is ook maar tijdelijk, even een maand dat iedereen iets wil; de eerste foto, het eerste interview, het eerste rode loper moment. Daarna is het weer klaar.”

Krijg je veel aandacht van vrouwen?

“Er zijn vrouwen en meiden die het interessant vinden. Ik heb wel gekke dingen meegemaakt. Het meest bizarre was toen ik de puntentelling heb gedaan voor het Eurovisie Songfestival. Ik kreeg berichten van over de hele wereld. Zelfs uit landen waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Ook met foto’s waarvan je niet wist dat dat bestond, haha. En die je ook liever niet had gezien op de maandagochtend. Sowieso gebeurt dat nu met social media wel vaker.”

Kun je nog wel de kroeg in?

“Jawel, al merk ik wel dat ik steeds meer herkend word. Als ik ergens kom waar men het niet zo gewend is, zoals in Friesland, is het soms gek. Dat ik ergens naar binnenloop en denk: woo jongen, ik kom gewoon even gezellig met mijn moeder een hapje eten omdat ik haar tijden niet gezien heb.” 


Lees het hele interview in de nieuwe editie van 100%NL Magazine!


Gewoon het leukste blad van Nederland