Nieuwe editie

Modepraat met Annemarie Keizer

Wij kennen Annemarie Keizer al langer omdat zij vaker onze modeshoots heeft gedaan. Maar écht bekend werd zij doordat ze bij Dance Dance Dance in de meest sexy outfits de sterren van de hemel danste. Kleding die zij in het dagelijks leven waarschijnlijk niet zo vaak zal dragen.

Hoe belangrijk is kleding voor jou?

“Het is niet mijn prioriteit, maar ik vind het wel belangrijk om er leuk en verzorgd uit te zien. Ik kijk op Instagram voor inspiratie, maar heb wel mijn eigen stijltje. In de winter heb ik het altijd koud, dus dan vind ik dikke truien fijn of een lekker vest. En ik heb ook een jasjestic. Meestal is mijn kleding- stijl basic, maar dan wel met iets wat het net even specialer maakt.”

Maakt het nog uit of je weet dat je in de gaten gehouden wordt?

“Ik word nooit echt gefotografeerd door paparazzi, als je dat bedoelt. Maar anders zou ik daar ook niet extra mijn best voor doen. Ik zie er niet als een sloddervos uit of zo, ik ben altijd verzorgd. Maar als we iets leuks gaan doen, besteed ik wel wat meer aandacht aan m’n kleding.”

Heb je een stylist?

“Nee, soms zou het wel makkelijk zijn, maar ik heb niet echt veel gelegenheden waarvoor ik eigenlijk een stylist zou moeten hebben.”

Wat is jouw stijl?

“Basic, maar dan met een leuk jasje. Of een spijkerbroek met gaten... Mijn stijl is door de jaren heen wel echt veranderd. Als ik iets tegenkom van vroeger, denk ik: waarom had ik dat aan?! Met uitgaan droeg ik van die typische uitgaanstopjes en broeken. Nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik dat aan had.”

Is het veranderd sinds je hebt meegedaan aan Dance Dance Dance?

“Tijdens mijn deelname heb ik alleen maar sportkleding gedragen. Ik was toen ook gespierder. Maar mijn kledingstijl is er niet door veranderd. En mijn lichaam is inmiddels weer terug in de ‘oude staat’.”

Dans je nog steeds?

“Helaas niet. Sinds de laatste show heb ik niet meer gedanst. Dat is wel jammer. Voor Dance Dance Dance deed ik niets aan sport en dat neem ik mezelf nu wel constant voor. Maar dan verzin ik toch weer smoesjes waardoor ik het niet doe. Ik heb gemerkt dat bewegen echt heel belangrijk is, je wordt er fitter door en blijft strakker in je vel zitten.”

Mis je het dan niet een beetje?

“In het begin heel erg. Ik had na Dance Dance Dance dagenlang een heftige kater, tot tweemaal toe zelfs. Eerst na de opnames en daarna nadat het op televisie afgelopen was. Ik ben er een jaar lang heel intensief mee bezig geweest en toen was het ineens helemaal klaar. Dan moet je wel even wennen.”

Hoe ziet Simon jou het liefst?

“Zonder make-up en in mijn joggingpak, lekker thuis.”

En jij hem?

“Als we lekker thuis aan het relaxen zijn, ziet hij er in een joggingbroek ook heel goed uit. Daar kan ik echt van genieten. Maar ik vind het ook leuk als hij een mooi pak draagt naar een première.”

Staat er qua kleding nog iets op je verlanglijstje?

“Ik zei al dat ik een jasjestic heb, maar als ik er zo over nadenk, heb ik eigenlijk ook een schoenentic en een tassentic, haha. Ik koop niet zomaar dingen. Maar voor een hele speciale gelegenheid vind ik het wel leuk om iets bijzonders te kopen of te krijgen van Simon.”

Zien we je binnenkort terug op televisie?

“Wie weet... Het lijkt me wel heel leuk om iets te blijven doen. Dat kan ook een column, een vlog of wat
dan ook zijn. Wat trouwens nog het meest verrassend was met Dance Dance Dance, waren de reacties op social media en op straat. Allemaal positief, alleen maar lieve reacties. Daar was ik écht door verrast en dat maakte het nog leuker.”


Gewoon het leukste blad van Nederland