BN'ers

Sonja Silva viel 50 kilo af en deed dít met al haar oude kleren!

Sonja Silva begon als model, was Miss Nederland en groeide uit tot een van de populairste vj’s van TMF. Momenteel is zij vooral online actief, waar zij onder andere laat zien dat zij de afgelopen tijd door een maagverkleining enorm is afgevallen. Met een reden: ‘Ik merkte dat het nog steeds een taboe is.’

Het scheelt een kleine 50 kilo, wat heb je met je oude kleding gedaan?

“Die heb ik weggegeven aan mensen die ook een gastric-bypass hebben, zodat ze tijdens het afvallen geen nieuwe garderobe hoefden aan te schaffen. Want je hebt natuurlijk maar een bepaald aantal maanden een bepaalde maat. Ik begon op maat 48 en heb nu 38. Alles daar tussenin, daar heb ik niets meer aan. Wel heb ik nog vier, vijf dozen met kleding in maat 38 en 40 van daarvoor. Dus ik kon lekker in mijn eigen berging shoppen.”

Wat heb je lange tijd niet gedragen en nu wel weer?

“Skinny jeans, omdat dat heel pijnlijk is in je buik, met die rand en die knoop. Hoge hakken ging ook niet. Omdat je je hele gewicht op je voorvoet draagt, hield ik dat nog geen tien stappen vol. Toen ik was afgevallen is dat het eerste wat ik heb gekocht.”

Wat is jouw tip aan vrouwen die nog wel wat zwaarder zijn?

“Het is belangrijk om goed naar je figuur te kijken en te accentueren waar je blij mee bent. Ik had nog best wel een taille. Dus probeerde ik die te accentueren en de rest te verbloemen. Veel mensen die voller zijn gaan hele wijde kleding dragen om alles weg te stoppen. Maar als je iets strakkers aantrekt, is het mooier, omdat het juist meer afkleedt.”

Waarom heb je er voor gekozen dit traject via social media te delen?

“Omdat ik merkte dat het nog een taboe is. Ik sprak veel mensen die de operatie ook hebben ondergaan, maar die het niet vertelden tegen hun omgeving. Ik begreep niet waarom. Ik vind het niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Ik heb acht jaar lang alles geprobeerd. Alle diëten, ik heb me helemaal suf gesport en het lukte gewoon niet. Je hoeft je niet te schamen als je naar een hulpmiddel grijpt. Ik ga daar niet over liegen. Bij mensen die in een hele korte tijd – ook op televisie – veel afgevallen zijn en beweren dat ze geen maagverkleining hebben gehad, denk ik: wie hou je nou voor de gek?”

Lees het hele interview van Sonja en nog veel meer leuke interviews in de nieuwe zomereditie van 100%NL Magazine!


Gewoon het leukste blad van Nederland