100%NL Magazine

Patty: “Als je mij geen kwaad heb gedaan, hoef je je geen zorgen te maken…”

Op 25 maart vierde Patty Brard haar 65ste verjaardag. Een uitbundig feest zat er vanwege corona maatregelen niet in, maar met een nieuwe talkshow, de uitgave van haar biografie en plannen om ooit zelf te gaan schrijven en yoga-les te geven, is het duidelijk: een plek achter de geraniums is voor de eeuwig jeugdige diva nog lang niet weggelegd!

Biografie

“De grap is dat iedereen het een biografie noemt, maar dat is het niet. Het is meer een portret. Michel van Egmond, die bekend is van zijn boeken Gijp en Kieft, heeft mij langer dan een jaar gevolgd. Ik heb hem openheid gegeven in mijn agenda, mijn mail en WhatsApp verkeer. Hij kon inhaken wanneer hij wilde. Zijn vriendin Antoinnette Scheulderman, bekend van Volkskrant magazine en Linda., deed de diepte-interviews.”

Open boek

“Als je mij geen kwaad hebt gedaan, hoef je je geen zorgen te maken… Ik heb mijn hart altijd op de tong liggen. Wie mij wat vraagt, krijgt daar antwoord op. Maar er zijn een heleboel dingen in mijn privéleven die ik tot nu toe onbesproken heb gelaten en die komen nu wel aan bod. Soms is het niet makkelijk te blijven lachen – wat je wel moet doen in de showbusiness – als je weet wat er achter de schermen speelt.”

Eeuwige jeugd

“Ik ben precies op tijd met mijn gezondheid aan de slag gegaan. Nu ben ik daar wel altijd wel van geweest. Ook wel van het feesten, hoor! Maar ik ben nooit verslaafd geweest. Ik heb nu al 2,5 jaar geen alcohol gedronken. Ik ben heel blij dat mijn hoofd nog zo goed werkt en mijn lichaam gezond blijft. Die zoektocht naar eeuwige jeugd met Gordon heeft me wel een paar eyeopeners opgeleverd. Bijvoorbeeld dat het zonde is van je tijd om te zeuren terwijl je ook leuke dingen kunt doen. Meer relativeren en je niet zo achterlijk druk maken om dingen die er niet toe doen. Er zijn ergere dingen op de wereld. Het klinkt als een stom cliché en dat is het ook. Maar je komt erachter als je ouder wordt, dat clichés waar zijn.”

Je leest het hele interview met Patty in de nieuwe editie van 100%NL Magazine!